Kyselyillä käsiksi pieniin pennosiin...

Aina joskus tulee vastaan kyselyihin vastaamisella tienaamisen aihepiiri. Netin kautta tehtäviä markkinointikyselyitä (ja jonkin verran myös muitakin kyselyjä) tarjotaan halukkaiden täytettäväksi myös pientä palkkiota vastaan. Eli rahaa voi siis tienata tälläkin tavalla.

Oma suhtautumiseni on tällaiseen rahan ansaitsemistapaan ollut vähän samanlainen kuin siihen, laitanko mainoksia tähän blogiin. Eli rahan ansaitseminen tuollaisella keinolla olisi varmaan jännä juttu, ja ei kai tuossa mitään häviäkään. Tämän harrastuksen kertomisesta muille en sitten olekaan varma. Onko se sittenkin liian noloa näpertelyä penneillä vai hauska harraste siinä missä joku muukin? No, kun nyt kukaan ei osanne yhdistää edes minun henkilöllisyyttäni tähän blogiin, niin olkoon. Tässä menee vain yläkoulussa opettavien matematiikanopettajien maine...

Aloitin kokeilun noin vuosi sitten, ja se eniten minulle tuottanut palvelu, joka on myös tominut tulkintani mukaan varsin luotettavasti, on Clixsense*. Tällä sivulla on jatkuvasti keskitetysti tarjolla eri firmojen kyselytarjouksia, joita klikkaamalla saa tosin hyvin usein tietää, että ei tällä kertaa ole sittenkään kyselyjä tarjolla, mutta aina silloin tällöin voi tehdä jopa useita kyselyitä putkeen. Varsinkin joskus keskellä työviikkoa töistä tullessa. Olen vuoden aikana ansainnut Clixsensen avulla 137,5 dollaria. Sivusto on englanninkielinen, mutta suomeksikin niitä kyselyitä meille suomenkileisille toki joskus tarjotaan.

Yhdestä kyselystä maksetut palkkiot ovat käytännössä jotain kymmenestä sentistä 1,5 dollariin. Joskus tarjotaan jopa 5 dollaria sillä ehdolla, että satutte olemaan sellaisessa asemassa, jossa ei kyselyitä paljoa täytellä, kuten jättifirman toimitusjohtaja tai jonkun ihmeen lohkoteknologian huippuspesialisti. (Mikä muuten on pelkästään jättifirmojen toimitusjohtajille suunnattujen kyselyjen tarkoitus? Nostaa kyselyjen hintahaitaria, ilmeisesti?)

Vielä vuoden alkupuolella Clixsensellä ansaitut rahat sai nostaa PayPalin kautta, mutta nyttemmin on pitänyt tyytyä Payoneerin tai Payzan palveluun, mistä aiheutuu hieman palvelumaksuja matkalla oman pankin tilille. Clixsense on joka tapauksessa ollut lukemani mukaan kymmenvuotisen historiansa ajan luotettava maksaja, ja luulen että ainoa syy, miksi PayPal katosi rahan nostotapojen valikoimasta, on se, että vielä tämän vuoden alkupuolella yksi Clixsensen toiminnoista oli mainosten klikkaaminen sentin kymmenesosan hintaan, mitä ansaintatapaa PayPal ilmeisesti alkoi hyljeksiä. Mainosten klikkailusivuja en kuitenkaan teille haluaisikaan esitellä, joten ihan hyvä että Clixsense poisti sen toiminnon valikoimastaan, vaikkei se PayPalia olekaan tuonut takaisin rahan nostotavaksi.

Hyvin pienimuotoinen rahasampo joka tapauksessa on kyseessä, mutta jos markkinointikyselyjen maailma tuntuu mielenkiintoiselta, niin kannattaa ehkä kokeilla. Jos sinua ei harmita tukea samalla yläkoulunopettajan henkilökohtaista eläkekassaa, niin rekisteröityminen palveluun on helpointa ja nopeinta tämän linkin* kautta. Nämä suosittelulinkit ja niihin liittyvät korvaukset eivät vie uudelta Clixsensen käyttäjältä mitään pois, mutta jos et halua rekisteröitymisellä tuottaa etua kenellekään muulle kuin ylikansalliselle Clixsenselle, niin sitten pitää rekisteröityä suoraan Clixsensen sivulta.

Minun rekisteröitymiseni on hyödyttänyt kaiketi jotakuta intialaista rupiamiljonääriä, kun satuin jonkun nettihaun vuoksi siihen suuntaan vuosi sitten nettisurffailemaan, eikä se ainakaan minua haittaa lainkaan. Samalla kannattaa huomata, että ehkä tekin voitte myöhemmin Clixsensen jäseninä tienata omilla Clixsense-linkeillänne, varsinkin jos teillä on joku vähintään satojatuhansia kävijöitä vetävä verkkojulkaisu…

Sivulla on kyselyjen lisäksi tarjolla myös rahallisesti mitaten mikroskooppisen pieniä mikrotöitä, ja jotain sekalaisia tarjouksia, joita en ole juuri kokeillutkaan, paitsi tietenkin kyselyitä koskevia tarjouksia.

Onko näistä kyselyistä sitten mitään hyötyä? Parempaa ajanvietettä kuin jokin todella huono tietokonepeli, ja rahaa tästä saa enemmän kuin tavallisesti hyvänkään tietokonepelin pelaamisesta tai palautuspullojen keräämisestä paikalla, jossa ei ole juuri lainkaan pulloja. Heh. Voi olla, että päätän jossain vaiheessa lopettaa koko touhun omalta osaltani, mutta jatkan varmaan ainakin ensi vuonna jollain aktiivisuudella tätä sekalaisten kyselyjen täyttämistä. Ala on ylipäätään alkanut kiinnostaa sen verran.

Suositukseni muille on: Kokeilkaa, jos tuntuu kiinnostavalta, mutta älkää yrittäkö läheskään niin kovasti, että alkaa käydä työstä. Pörssiosakkeisiin sijoittaminen on se todellinen sivutulonlähde, ei mitkään kyselyt. Jos kysely tuntuu pitkältä ja tylsältä, tai muutenkin jos olette lähes myöhästymässä jostain kyselyä täyttäessänne, niin lopettakaa kysely kylmästi kesken. Euron takia ei kannata taistella. Ja tuntipalkoille tällä ei pääse, joten siksi stressin ottaminen näistä on kielletty. (Ja tuloverot näistäkin olisi syytä maksaa, jos tulojen kotiuttamisen tasolle asti pääsee!)

Mitä itse mietitte? Oletteko kokeilleet, ja kannattiko? Onko mielipiteitä?

* * * * *

Kommentit

 1. Kiitos vinkistä, tähän näpylöintiin en vielä ollutkaan liittynyt.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Oli ihan pakko käydä katsomassa mistä oikein on kyse. Jouduin toteamaan, etten kelpaa mihinkään tutkimukseen :D Kuinka pitkä ajanjakso sulla on takana ennen kuin sait tuon summan kasaan? Jouduitko n. 100 kyselyyn vastaamaan? Teetkö noita kyselyitä jotenkin systemaattisesti päivittäin/ viikoittain/ kuukausittain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilinen vastaukseni on näköjään mystisesti kadonnut, joten yritän vastata uudestaan.

   En ole laskenut kyselyjen lukumäärää, mutta niitä on paljon. Liikaa, todennäköisesti. Olen ottanut tavakseni töiden jälkeen tarkistaa onko Clixsensen palvelussa kyselyjä (ja samalla sitten sähköpostista, onko esim. Tolunalta tai Suomitutkalta tullut kutsuja kyselyihin). Ja sehän tässä epäilyttääkin, että tällä systeemillä niitä kyselyjä on kertynyt, mutta myös aikaa on kulunut, jos laskee, vaikka joka päivä en kyselyihin olekaan vastannut, kun en ole tarjottuihin kyselyihin soveltunut.

   Eli se tässä hommassa epäilyttää, että onko tämä keskimäärin niin rentouttavaa ja pakotonta ajanvietettä, kuin tällainen harrastus voisi olla. Ainakaan tässä ei kulu rahaa, vaikka se tulopuolikin on aika minimaalinen.

   Poista

Lähetä kommentti

Tässä vähän mainoksia ja muuta mielenkiintoista:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumiset virkavapaalta

Taas uusi kirjavinkki — Gigerenzer: Riskitietoisuus, miten hyviä päätöksiä tehdään

Kauppalehden salkkutoiminto on jo melkein hyvä...