Kaksi syytä sille, miksi tässä blogissa et näe melkein ainoatakaan mainosta

 1. Mainoksiin erityisesti keskittymien yksinkertaisesti huonontaa blogia ihan ns. sikanaKun vuosia sitten aloitin tämän blogin pitämisen, asenteeni oli, että mainokset sopivat sijoitusaiheiseen blogiin. Ei ole väliä, jos rahan hankkimiseen keskittyvässä blogissa on mainoksia, joilla blogin tekijä voi hankkia pieniä määriä rahaa. Olisi eri asia, jos blogi käsittelisi hyväntekeväisyyttä, esimerkiksi luonnonsuojelua, tai olisi ammattiblogi nimellä, siinä voisi tulla ongelmia uskottavuuden kanssa.


Lisäksi oli hauska haaste etsiä tiedot siitä, miten eri firmojen välittämät affiliate-mainokset toimivat, ja löytää teemaan sopivia mainoksia.


Mainokset toimivat vaihtelevasti, ja sain hankittua joitakin euroja, jotka säntillisesti olen myös ilmoittanut veroilmoituksen kohdassa ”muut tulot”. Joka tapauksessa mainostulot olivat hyvin satunnaisluontoisia, affiliate-linkit menivät vanhoiksi yllättävän nopeasti, ja parhaiten teemaan sopivat linkit eivät oikeastaan tuottaneet. Lyhyesti sanoen, ne mainokset vaativat paljon pakotettua luovuutta ja tarmoa, että niitä sai sommiteltua tähän blogiin ja päivitettyä ajankohtaisiksi.


Toki, jos kyse olisi ollut isosta tulonlähteestä, olisin varmaan pystynyt pitämään homman erillisenä, ja velvollisuudentunnosta päivittänyt kaiken vähän niin kuin tylsänä velvollisuutena, mutta nyt tilanne oli, että ei ollut mitään syytä vaivautua blogin joutavimman osan takia. Jos olisin päätynyt pitämään jotain viski- tai uhkapeliaiheista blogia (en edes tiedä, olisivatko ne edes laillisia) olisin varmaan siinä tapauksessa löytänyt paljon sopivia pikavippimainoksia addiktoituneille lukijoilleni, ja saanut paljon provisiota, mutta sijoitusaiheisena blogi kerää lukijoikseen vain järki-ihmisiä, jotka eivät paljoa mainoksia tarvitse. Nordnet-asiakkuuksiakin piensijoittaja tarvitsee vain yhden, ja useimmilla se puoli on jo hoidossa.


Affiliate-mainokset ovat siis hankalia, mutta kaupalliset yhteistyöt vasta ovatkin epätoivoinen rasti. Tähän mennessä minulle on tarjottu sähköpostin kautta muutamia kaupallisia yhteistöitä, joitain joihin jotkin muut sijoitusblogistit ovat tarttuneet. Kaikki ovat olleet aika lailla sarjaa ”myynkö sieluni muutaman tunnin palkkaa vastaavalla summalla, joka toki on isompi kuin varsinaiset mainostuloni pitkään aikaan”. Niissä olisi pitänyt taipua näpyttelemään jonkinlainen blogiteksti reunaehdoilla, että suosittelisin jotain taloussivustoksi naamioitunutta vipintarjoajaa tai vastaavaa haaveiden toteuttamisnäkökulmalla tms.


Sen lisäksi että tuollaisen tekstin kirjoittaminen oman blogin ideaa vastaan olisi henkisesti yhtä tuskaa, tietäisin, että jokainen sen tekstin lukija olisi oikeutettu menettämään kaiken luottamuksensa tähän blogiin. Tiedän itse, miltä tuntuu lukea jonkun sijoitusbloggarin tekstiä, ja nähdä miten blogin asian kannalta täysin yhdentekevä pointti on kiedottu aasinsillaksi kaupallisen yhteistyön vaatiman linkin perustelemiseksi. Ei ole kivaa.


Joten olen jättänyt pois affiliate-mainokset, yhtä firmaa lukuun ottamatta jättänyt pois kaikki maksullisiin kyselytutkimuksiin vastaamiseen liittyvät aiheet/linkit, enkä ole ottanut vastaan tarjouksia kaupallisista yhteistöistä, kun kerran ei ole tullut sopivaa aihetta vastaan. Pidemmällä tähtäimellä tämän on tarkoitus parantaa keskimääräistä sisältöä tässä blogissa. Ei välttämättä kerätä aiempaa merkittävästi enempää lukijoita ainakaan nopeasti.


Ainoa tapa, joka olisi minun näkökulmastani järkevä tapa pitää mainokset mukana tässä hommassa, olisi ottaa käyttöön sen G-alkuisen globaalin hakukone-, some- ja pilvipalvelujätin mainospaikkapalvelu tähän blogiin, ja niin aioinkin tehdä, mutta siinäkin tuli seinä eteen.2. Blogi on ilmeisesti aivan eriluontoinen kuin olen itse kirjoittaessani tajunnutNiin, tuo yllä mainitun G-alkuisen jättiläisfirman mainospalvelu olisi ollut siitä järkevä tapa ansaita pieniä euromääriä pienellä blogilla, että firman algoritmi arpoisi sopivat mainokset bloggarin antamien suuntaviivojen mukaan, ja sentti kerrallaan, hitaasti mutta varmasti mainosten näyttökertojen mukaan mainoksille paikan tarjonnut bloginpitäjä saisi niitä mainostuloja, joista voisi vaikka päätellä, kuinka blogin menestys kehittyy kaupallisessa mielessä.


Siinä systeemissä olisi se hyvä puoli, että niitä vaihtelevia mainoksia ei bloggari olisi valinnut, joten vastuu olisi yhtäläinen verrattuna vaikkapa siihen, että seitsemän uutisten alussa olevalla mainoskatkolla mainostetaan halpaa makkaraaja pikavippejä, mutta kumpikaan uutisankkuri ei siitä kuitenkaan menetä uskottavuuttaan, kun ei ole henkilökohtaisesti mainoksia valinnut eikä omalla äänellän lukenut, vaan vastuussa on suuri tv-kanava. Noista tämän blogin kylkiäisiksi ilmestyvistä mainoksista olisi ollut vastuussa se suuri globaali jättifirma, ja bloggari olisi ollut passiivinen ja erillinen mainoksiin verrattuna.


No, miksi niitä ei G-alkuisen hakukonejättiläisen mainospaikkoja ei ilmestynyt tänne?


Muutama vuosi sitten jo kerroinkin, että tätä blogia ei kelpuutettu. Hakujätiltä tuli toinen toistaan epämääräisempiä ja erilaisempia listoja siitä, mitä sääntöjä vastaan blogini olisi ehkä rikkonut. Olin kuulemma ainakin mahdollisesti tarjonnut mahdollisuuksia YouTube-videoiden lataamiseen ja myynyt laittomasti koevastauksia (mitä ihmettä?). Plus lukuisia muita syitä, jotka voisivat olla syynä hylkäykseen tai sitten eivät. Voit katsoa silloin tuoreeltaan kirjoitetun postauksen täältä.


No joka tapauksessa jokin aika sitten huomasin, että blogini on kehittynyt varmaakin vuosien kuluessa niin selkeäksi tapaukseksi, että tyhminkin tämän ajan superalgoritmi tajuaa, ettei sisällössä ole moitteen sijaa sikäli kun mainoskelpoisuutta mitataan.


Testasin, miten tuo G-alkuinen some- ja pilvipalvelujätti tällä kertaa reagoisi blogiini.


Yllätys ja tyrmistys oli tällä kertaa yhtä suuri kuin silloin kuin blogini arvioitiin syyllistyneen laittomien koevastausten myymiseen.


Uskokaa tai älkää, tällä kertaa todettiin, että minun kunnianarvoisa sijoitusblogini sisältää sopimatonta aikuisviihdesisältöä. Siis sisältää vihjailua tai fetissejä, mainostaa seksituotteita tai liittyy seksiseuran hakemiseen. Ja kuten tiedätte, mitään tällaista ei yhdessäkään 165 blogitekstissäni tietenkään ole. (No nyt tietenkin tämän jälkeen tässä blogissa on tuollaisia yllä olevia arveluttavia sanoja, kun tästä kerron!) En missään tapauksessa ainakaan ala yksi kerrallaan poistamaan näitä asiallisia ja kunniallisia tekstejäni, ja testaamaan, milloin algoritmi tulee järkiinsä ja toteaa, että nyt on asiallinen blogi.


Edelleenkään tuon mainitun firman työntekijöitä ei voi mitenkään lähestyä henkilökohtaisesti, eikä näin ollen myöskään tarkennusta tuohon sivuston tyrmäykseen. Näinhän tämä nykyään toimii. Löysin klikkailemalla jonkinlaisen englanninkielisen vertaistukipalvelun, jossa joku neuvontaan erikoistunut mainospalvelun huippukäyttäjä (luultavasti intialainen ja englanninkielinen) tsekkasi sivustoni ja lupasi lähettää tukipyyntöni hakukonejätin työntekijöille. Kun klikkasin uudestaan tämän sivuston tarkastuspyynnön, vähän ajan kuluttua toistui sama diagnoosi siitä, että tämän kunniallisen sijoittamista ja tietopuolista kirjallisuutta käsittelevä blogini sisältö on mainostajille kelpaamatonta aikuisviihdettä.

 

Joka kerta tietenkin uuden tarkastuspyynnön kohdalla minun pitää vannoa, että olen korjannut sivustoni rikkeet, vaikka ainoastaan olen ollut varma, että edelleenkin sivusto on varsinkin näiden rikkeiden suhteen täysin kunnossa.


Nyt esitän harvinaisen kysymyksen ja avunpyynnön samassa lauseessa.


Onko sinulla arvoisa lukija, arvausta mistä tässä aikuisviihdeväitteessä on kysymys?


Miksi jokin algoritmi saa aina tuloksekseen että tämän sivuston sisältö olisi edes etäisesti aikuisviihteen tyyppistä materiaalia sisältävä? Onko jotain keinoa, jolla sinä olet päässyt tällaisesta esteestä läpi? Onko ainoa keinoni odottaa hakukonejätin seuraavaa, vähän kehittyneempää algoritmia, joka olisi suomen kielen kanssa vähän paremmin yhteensopiva, että erottaisi hiukan paremmin, onko blogin sisältö aikuisviihdettä vai jotain muuta?


Kerro kommenttikentässä, jos tämä herätti jotain ajatuksia. Tällä erää jatkan bloginpitoa asiakeskeisesti  ja ainakin lähes ilman mainoksia.

Kommentit

  1. Hei! Enpä osaa itse sanoa muuta kuin että samassa veneessä ollaan :-) Oma blogini on tulkittu täsmälleen samoin jo vuosien ajan myös tavalla tai toisella aikuisviihdettä sisältäväksi sivustoksi, mikä jaksaa naurattaa minua. Olen kokeillut tätä aina tasaisin väliajoin uudelleen ja joka kerta on tullut takaisin sama sekä kieltävä että geneerinen valmiiksi kirjoitettu vastaus. Googlen päästä ei tietenkään saa kiinni yhtäkään oikeaa ihmistä mitään kautta ja varmaankin joku algoritmi päätyy syystä tai toisesta aina samaan lopputulokseen. Tämä oli minulla itselläni ensimmäinen kokeilu: https://kuntaivaaltasatoirahaa.blogspot.com/2018/10/lol-google-adsense.html. Viimeisimmän kerran jälkeen totesin tämän turhaksi taisteluksi tyylimyllyjä vastaan varsinkin, kun itsekin pidän affiliate-markkinointia usein aika kyseenalaisena ja aika monen blogin lukemisen olen lopettanut myös sen takia, että jaksa etsiä sitä sisältöä sivulla pyörivien useiden mainosten seasta. Joten oma blogini pysykööt vastekin täysin mainoksettomana. Terv. Kroisos Pennitön

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Sijoitussalkkuni paras vuosi koko historiassa

Kevät tuo taas osingot, pieni siirto sijoittamisen strategiapelissä