Kiireinen toukokuu

Tässä kohtaa kevättä on melko haasteellista ruveta tekemään mitään isompitöistä blogitekstiä. Yläkoulun opettajana korjailen nyt kokeita niin nopeasti, että ehdin sitten pikapuoliin varata aikaa lukuvuosiarviointien ja päättöarviontien tekoon. Ja Avin arpomien huikean laajojen byrokratiaselvitysten tekoon, jotka nyt vain sattuivat arpoutumaan koulullemme tähän hyvään aikaan.

Siispä säästän ne hienot blogisuunnitelmani pääosin kesälle, ja teen nyt lyhyen tilannekatsauksen sijoitussalkkuni kehitykseen.

Nimittäin varsinkin huhtikuun loppupuoli ja toukokuun alku tähän päivään asti laskettuna ovat näyttäytynyt varsin tuottoisana aikana Helsinki-keskeisen salkkuni kehitykselle, ja samoin koko Helsingin pörssille. Tällä hetkellä salkkuni on noussut lähes kymmenen prosenttia vuoden alusta, mikä ei kovin radikaalisti poikkea OMXH-yleisindeksistä. Tämä lukema on Kauppalehden virtuaalisalkun arvonkehityskäppyrästä katsottu, joten sen päälle pitää vielä laskea osingot.

Mikä on selityksenä tälle? Ehkä ainoa järkevä selitys on erittäin OK-tasoiset osavuosikatsaukset. Mitkään osinkojen irtoamisaikataulut eivät tue sitä ajatusta, että tämä olisi jotain osinkojen jaosta johtuvaa epärationaalista käyttäytymistä. No, tietenkin jos aivan kaikki osinkoja saaneet ovat heti rynnänneet osinkorahoineen pörssiin, niin sitten ehkä sekin on mahdollista.

Vanha sääntö sanoo, että ”sell in may”, mutta minulle tärkeämpi sääntö on ”osta ja unohda”, joten yritän nyt noudattaa jälkimmäistä. Huolestuneisuus on varmaan toinen luontoni, tai sitten se johtuu vain Yhdysvaltain vahvan poliittisen keulakuvan yhä jatkuvista toilailuista, mutta joka tapauksessa pidän edelleen maailmanlaajuista sijoitusympäristöä melko riskialttiina. Riskit eivät ns. räjähtäneet silmille tänä keväänä, vaan suuri osa sijoittajista vain rikastui. Hyvä niin. Eikä se kurssien tasokorjaus alaspäinkään mikään katastrofi olisi.

Kesäkuussa koetan vähän tarkemmalla blogitekstillä avata tulevien vuosien talous- ja sijoitussuunnitelmaani, ja perustella sitä eri näkökulmista.


Mutta aurinkoista kevätpäivää kaikille. Kuten myös äitienpäivää. 

(Jos tätä lukiessanne on äitienpäivä jo mennyt, niin muistakaa, että on se äitienpäivä ensikin vuonna, ja toivotus koski sitten sitä. Ja että saa sitä muinakin päivinä läheisiään muistaa...)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämä A:lla alkava firma ostetaan ilmeisesti ulos pörssistä

Osakesalkun arvo pomppasi – miksi en stressaa ainakaan tästä?

Helmikuun katsaus: kuukausiosto kävi toteen