Marraskuun tarinoita lyhyesti

Hei taas! Tässähän jo vierähti lähemmäs kaksi kuukautta viime kerrasta, ja hiukan vaikea sanoa, onko välissä aika kulunut kuin siivillä vai ollut kuin ikuisuus. Molemmat, ehkä.

Kun katsotaan osakesalkkuani, niin ihan nousujohteiselta näyttää vuoden alkuun verrattuna. Silti on pakko todeta, että kolmannen kvartaalin osavuositulosten kausi on ollut hieman alavireinen. Nokia on ollut kohtalaisen suuri tekijä salkussani, ja tällä kertaa tulos oli selvä pettymys. Aiempina kvartaaleina jo aika pitkäänkin olivat epämääräiset pettymykset ja epämääräiset toivonkipinät vuorotelleet, ja pitäneet Nokian kurssin aika alavireisenä jo pitempään. Nyt osinkojen laittaminen tauolle (mikä oli liiketoiminnan kannalta potentiaalisesti hyvinkin järkevä teko) herätti myös piensijoittajan Nokian riskisyyteen. Nordea oli myös aika miinusvoittoinen, ja veti Sammonkin mukanaan alavireeseen.

Muuten tuloskausi meni ihan ok. Cramo ilmoitti tiedoksi, että heillä on neuvotteluyhteys aika alavireisestä ostotarjouksesta. Joku tarjosi Cramosta hintaa, jossa preemiota silloiseen pörssihintaan on reilu 30 prosenttia, ja pakko todeta, että halvalla menisi, jos tuolla hintaa menisi.

Oma mielipiteeni on sama kuin monella muulla suomalaisella osakesijoittajalla, eli ei myydä enää, ainakaan halvalla. Minulta on mennyt jo Technopolis ja Ramirent, ja Yleiselektroniikankin osakkeet olisin halutessani voinut halpaan hintaan myydä vain ostotarjoukseen tarttumalla. Isäni omisti vielä tänä vuonna Ameria ja DNA:ta, ja sitten on olemassa niitä muita Suomen pörssistä ostettuja firmoja jo niin paljon, etten millään muista. Eli toivon, ettei Cramo nyt lähde pörssistä vaan jatkaa kannattavaa liiketoimintaa nykyisten omistajiensa eduksi.


Kilpajuoksua indeksejä vastaan


Ennen viimeisintä kvartaalituloskautta näytti siltä, että salkkuni kehitys vuoden alusta lukien oli jo aika lähellä OMXHGI-indeksiä, eli sitä Helsingin pörssin osingot-mukaan-laskevaa yleisindeksiä. Sitten tuli Nokian ja kumppaneiden tulokset, mikä laski salkkuni YTD-lukemat aika matalalle, mutta onneksi Cramon potentiaalinen ostotarjous nosti salkkuani karvan verran, joten salkkuni voittaa nyt täälä hetkellä osingotonta kehitystä tarkkailevan OMXHPI-indeksin, mutta OMXHGI on yhä aika kaukana. Eli voi olla, että indeksisijoittaminen olisi tuottoisampi harrastus, mutta kun osingot on niin kivoja...

Tämän vuoden osinkokehitys salkussani notkahti Nokian osinkotauon alkamisen myötä, mutta tämän vuoden osinkotuloni voittavat yhä viime vuoden osinkotulot, eli kasvu-uralla vielä vuonna 2019 mennään. Ja tämän voi sanoa, vaikka ei laskisi Sammon jakamia Nordean osakkeita oikeiksi osingoiksi. Saa nähdä, miten on ensi vuonna.

Palailen varmaan tässä tai ensi kuussa, kuitenkin hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta uusien blogitekstien kanssa. 

Kirjoittelemisiin...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puolivuotiskatsaus säästöihin 2023

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Marraskuun tarinoita vuosimalli 2023