Koronakevään saldo

Edellisen blogitekstini kirjoittamisen jälkeen olin hieman levoton USA:n tilanteen takia. Osittain enemmänkin kuin kotimaan tilanteen takia. Päätin myydä omistamani pienehkön määrän USA:n osakkeita 2.4. silloiseen melko matalaan hintaan. AT&T meni 28,32 $ ja Berkshire Hathawayn B-osakkeet hintaan 177,09 $ kappaleelta. Nyt molemmat olisivat hinnaltaan korkeammalla kuin myydessä, ja kun rahat ovat maanneet Nordnetin tilillä euroina, niin olisin ihan hyvin voinut hermoilla tässä tapauksessa hiukan myöhemminkin. Etukäteen sitä on vaikea arvata.


Ne muutamaa prosentin kymmenystä salkustani edustaneet SSH:n osakkeet myin samoihin aikoihin vähän päälle 80 senttiä per kipale, ja koska niiden hinta keväämmällä tuplaantui, olisin voinut potentiaalisesti kasvattaa salkkuani muutamalla prosentin kymmenesosalla nykyiseen verrattuna, mutta aina ei voi voittaa.


Eilen tiistaina 2.6. salkkuni niin kutsuttu YTD-lukema, eli kehitys vuoden alusta lukien nousi kaikista vastoinkäymisistä huolimatta plussalle, ja oli kaiken kukkuraksi noin viisi ja puoli prosenttiyksikköä OMXH PI -yleisindeksiä korkeammalla. Ja kun netistä tarkistin, niin ihan kivasti salkku oli myös osingot huomioon ottaavaa OMXH GI -indeksiä paremmin kehittynyt. (Ja vertaisin toki salkkuani nimenomaan siihen, jos Nordnet tarjoaisi sitä vertailukäyräksi, mutta nyt on tyydyttävää siihen käyrään, mitä pankki tarjoaa.)


Eli tässä on siis se hieno kehitys, joka toivottavasti jatkuu nosteisena puolivuotiskatsaukseen ja koko vuoden loppusaldoon asti:


Sharevillestä poimittu vertailukäyrä: "Salkku vastaan indeksi".
Osingot ovat kyllä kutistuneet roimasti viime vuodesta. Alle puoleen omassa salkussani, jos vain varmistetut lasketaan. Vähän yli puoleen viime vuoden osinkotuloista päästään tänä vuonna, jos nuo päätöstään lykänneet (eli YE, Teleste ja Nordea) päättävät syksyllä jakaa pääosin sen minkä niiden hallitukset ovat valtuuttaneet. Katsotaan, miten käy, ja miten talous kehittyy.


* * * * *


Syksyllä minäkin alan sitten taas tienata pelimerkkejä tätä hauskaa sijoitus harrastustani varten, kun päätän vuoden virkavapaani ja alan opettaa taas lähiönuoria yhtäältä laskemaan rahojaan ja toisaalta tiedostamaan, miten tämä universumi toimii. Palaillaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämä A:lla alkava firma ostetaan ilmeisesti ulos pörssistä

Osakesalkun arvo pomppasi – miksi en stressaa ainakaan tästä?

Helmikuun katsaus: kuukausiosto kävi toteen