Kevät tuo taas osingot, pieni siirto sijoittamisen strategiapelissä

Tulosjulkistuskausi on tähän mennessä mennyt ihan OK. Tammikuu oli siinä mielessä hyvä, että se oli oman salkkuni kehityksen kannalta plusmerkkinen, vaikka Helsingin indeksi laski. Kun tammikuun lopusta alkaen eri firmat ovat kertoneet viime vuoden tuloksestaan, tulos on ollut yleensä ihan kiva, pörssireaktio on ollut keskimäärin omaa näkemystäni hieman laimeampi, mutta ihan OK sekin.

 

Tammikuun lopulla rupesin miettimään, että jossain vaiheessa osakekurssien laskiessa voikin alkaa harmittaa, ettei minulla ole vapaata rahaa osakkeiden ostamiseen, vaikka osakkeiden hinnat laskisivat houkuttelevalle tasolle.


Sitten totesin, että onhan tuolla tilin pohjalla muutama tonni. Päässäni muotoutui niin kunnollinen suunnitelma, että se melkeinpä pakotti toteuttamaan itsensä. Siirsin senhetkisen taloudellisen liikkumavarani (eli ne tonnit, lukuun ottamatta ennen helmikuun tilipäivää tarpeellisia käyttörahoja) S-tililtäni Nordnet-tilille, ja myin parissa erässä vajaan kolmanneksen nykyisistä UPM-osakkeistani hintaan 32,2 €/kpl (31.1.) ja 33,32 €/kpl (1.2.). Vapautuneilla rahoilla ostin SSAB:n B-sarjaa kolmessa erässä hinnoilla 4,6 €/kpl ja 4,596 €/kpl (31.1.) ja 4,61 €/kpl (2.1.).


Jotenkin tuntui järkevältä siirrolta hiukan vähentää sitoutumistani Björn Wahlroosin johtamiin firmoihin. Ei paljoa, sillä yleensä jos jonkun firman tai sen johtajien toiminta tai alkaa ärsyttää, en suosittele tekemään äkkiliikkeitä. PÖrssikauppa ei ole koskaan mitään kirkosta tai Spotifystä eroamista, eikä firman osakkeiden omistaminen edes ole tuen osoitus. UPM:n osakkeiden myynti kokonaan saattaisi alkaa harmittaa, kun se sitten ehkä joskus tuplaisikin arvonsa. En välttämättä tiedä kaikkea juuri nyt, joten annan tulevaisuuden itselleni mahdollisuuden tehdä loput johtopäätökset, jos siltä näyttää.


Toisaalta SSAB:n tämän hetken arvostustaso tuntuu jotenkin liioitellunkin varovaiselta, vaikka syklin huipulla pahaenteisesti ollaankin. Ja samalla osinkoprosentti on kohdillaan ainakin nyt tänä keväänä, joten tämä peliliike paransi oman salkkuni osinkoprosenttia omalta osaltaan ihan kivasti. Siispä pari prosenttia osakevarallisuudestani on tästä lähin SSAB:n B-osakkeisiin sijoitettuna. Ei sen enempää.


Tämä ei siis ole mikään sijoitusvinkki, mutta näinpä tein. Eipä jäänyt tulevia pörssiromahduksia varten sotakassaa, kuten vanhoilla guruilla kuulemma on. Toivottavasti kevään tulevat osinkorahat ei ala poltella yhtä nopeasti, että jonkinlainen kassa tulevia talouden käänteitä varten on jatkossa olemassa.Osinkokevät?


Vuoden vaihteessa tein itselleni pienen varovaisen arviotaulukon tänä vuonna tulevista osingoista, ja sen perusteella uskalsin todeta ennen uuttavuotta julkaisemassani blogitekstissä, että ennätysmäinen osinkovuosi on osakesalkkuni näkökulmasta tulossa.


Alkavasta osinkokeväästä tiedän tähän mennessä julkaistujen tulostiedotteiden perusteella, että omat varovaiset arvioni osinkojen määrästä ovat toteutuneet varsin tarkkaan. Sammolle arvelin vuoden vaihteen aikoihin noin kahden euron osinkoa sen aiemmin ilmoitetun kahden euron Nordea-myyntien palautusten päälle. No, 4,1 euroa osakkeelta oli lopputulos.


Nokia on ollut oikeastaan ainoa osake, jonka ilmoitettu osinko on ollut alempi kuin arvelin. Asetin oletukseni jostain syystä varovaisesti kahdeksaan senttiin, joka yllättäen onkin Nokian vuosiosinko. Kun kuitenkin Nokia pysyy nyt osingonmaksun uudelleen aloittaessaan neljännesvuosiosingoissa, viimeiset kaksi senttiä tuosta kahdeksan sentin vuosiosingosta maksetaankin vuoden 2023 puolella, joten vuonna 2022 maksettava osinko onkin kuusi senttiä. Eli se summa on pienempi omaan arviooni verrattuna.


Vielä muutama osakesäästötilini osakkeen osinko on seuraavina viikkoina julkistettavien listalla, ja niissä tuskin suuria yllätyksiä tulee. Suurin kysymysmerkki on arvo-osuustilini suurimman omistuksen Boreon osingon määrä ja varmasti vähintäänkin yhtä paljon sen tulostaso ja tulevaisuuden näkemys. Ja ne asiat Boreo kertoo kiirettä pitämättä kuukauden päästä maaliskuun kymmenentenä. No, sitä kannattaa odottaa, mielenkiintoista tietoa on tulossa, oli miten oli.


* * * * *


Tätä kirjoittaessani tuli mieleeni, että kaikkiin turhuuksiin tässä on tullut aikaa käytettyä, kuten osakeomistusten pieniin justeerauksiin. No, lohdutuksena on, että en ole tällä kertaa millään tavoin nauliutunut olympiakisojen ääreen, joten ehkä nämä jotenkin tasoittavat toisensa.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Puolivuotiskatsaus säästöihin 2023

Millainen on osinkovuosi 2023 yläkoulunopen salkussa?