Tilannekatsaus tämän vuoden syksyyn

Tehdäänpä taas pieni tilannepäivitys Yläkoulunopen sijoitus ja säästämisblogiin, kun ei nyt muutakaan ole välttämättä lähiaikana tulossa.


Kevättalven jälkeen Ostin hieman Boreota hintaan 39,5 € /kpl, ja tuo ostos näyttää yhä kuukausien jälkeen asialliselta ja ajankohtaiselta, sillä tuolla hinnallahan tuota firmaa vaihdetaan edelleen, joskus hieman yli tai alle. Ajatuksena oli palauttaa alkuperäinen osakemääräni ostamalla takaisin vastaava määrä selvästi halvemmalla kuin olin tehnyt ne muutamat pienet myynnit Boreon hinnan ollessa koholla.


Nordeaa ostin kesäkuun alussa pienen määrän lisää osakesäätötilille, kun osinkoja oli kertynyt tilille sen verran. Hinta oli silloin 9,372 €, ja aika lailla siinä tuntumassa sekin on pyörinyt myös alkusyksyllä.

 

Nokiaa tuli ostettua pieni erä 13.6. hintaan 4.41 € osakkeelta. Nythän se on noin 5 euron lappu.


SSAB:ta lisäsin hiukan varsinaiselle arvo-osuustililleni 14.6. hinnalla 4,588 €. Jälkeenpäin katsottuna se osto tapahtui jyrkän kurssilaskun jälkeen mutta ennen laskun loivempaa vaihetta. Nythän tuokin firma on palannut jo samoihin hintoihin ja hieman ylikin tuon mainitun ostohinnan.


Spinnovan annista tulleet muutamat kymmenet osakkeet päätin myydä, kun niitä tosiaan oli vain muutaman sadan euron arvosta. Sain lähes ostohinnan verran myynnistä, eli 7,5 euroa per lappu. Tappiota tuli siis joitakin hassuja euroja yhteensä, mutta halusin vähentää turhan rivin osakelistaltani, ja vapauttaa nekin rahat muita lisäsijoituksia varten.


Spinnovan kohdalla viime vuoden annista ostaminen oli uutta luovalle firmalle periaatteellinen tuenosoitus, varmistin ostollani siis sen saamaa rahoitusta. Toisaalta taas sillä asialla ei ole firmalle merkitystä suuntaan tai toiseen, kuka kulloinkin ne First North -listatut laput omistaa. Siis muutaman lapun omistus kun ei oikein osunut sijoitusprofiiliini, myynti oli ihan looginen päätös. Nyt Spinnovan hinta on 6,275, eli hyvä hetki oli myydä silloin, jos myynti kerran oli aikeena. Yleisesti ottaen tässä viime aikoina on siis ollut varsin tasaiset meiningit pörssissä. Vuoden alun hintojen alapuolella ollaan edelleen selvästi. Osakesalkkuni YTD-kehitys on − 11,69 %, kun verrokki-indeksin OMXHGI:n vastaava muutos on − 13,88 %. Eli alavireinen vuosi, mutta pääosan ajasta olen ollut edes hiukan voiton puolella siihen luontevimpaan indeksiin verrattuna.


Katsotaan, mitä loppuvuonna tapahtuu. Tilanne on inflaation ja Venäjän raa'an hyökkäyssodan myötävaikutuksella entistä arvaamattomampi, mutta sijoitusfilosofianani ei ole tehdä äkkiliikkeitä. Hiljakseen lisäilen omistuksiani joka vuosi. Tällä hetkellä osakeomistuksen vähittäinen lisääminen on kaikissa tilanteissa parempi minulle, kuin kaiken käytettävissä olevan rahan tuhlaaminen tyhjään kuluttamiseen. Jossain vaiheessa voi olla edessä eläminen sijoitusvaralisuuden turvin, mutta ihan tavallista sekin tulee olemaan. Realistista ja sopivalla tavalla säästäväistä rahankäyttöä suosittelen muillekin!


Palaan asiaan blogissa ehkä jo pikemmin kuin tämä äskeinen puolen vuoden tauko antaisi ymmärtää. Viimeistään vuodenvaihteen tilannekatsauksen muodossa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Puolivuotiskatsaus säästöihin 2023

Marraskuun tarinoita vuosimalli 2023