Melko ok osinkokevät

 

Loppusummauksena tämän kevään kotimaisten pörssifirmojen tilinpäätöstiedote- ja osinkoehdotuskierroksesta voisin todeta, että omien omistusteni osalta hieman vaisu osinkokevät on edessä. Osinkojen maksu siis alkaa minun omistamien yhtiöiden kohdalla pääsiäisen jälkeen, ja jatkuu vielä touko- ja jopa kesäkuussa. Toinen pienempi maksukierros on syksyllä. 

 

Tänä vuonna ei mitään lamatunnelmaa ole ollut vielä ainakaan, mutta eipä tuossa kasvuakaan liiemmmälti ollut.

 

Viime postauksesta lähtien tehdyistä tilinpäätöstiedotteista voisin todeta, että Wulff osoitti olevansa yhä osinkoa maksava voitollinen pörssiyhtiö, eli ne pahimmat markkinoiden pelot jäivät tällä erää unhoon. Scanfil jatkoi päältä päin katsottuna yllätyksetöntä uraansa. Boreo hiukan yskähtelee, ja lopetti osinkonsa. Tamtron kulkee suunniteltua uraansa pitkin, eikä vielä hetkeen maksa osinkoa, mutta tekee toki voittoa ja sulattelee yhdistymistään.

 

Tokmanni kertoi eilen perjantaina ihan asiallisesta tuloksesta. Kurssi vähän laski, mutta osinko säilyi yhtä epäselvänä kuin viimekin vuonna. Eli he maksavat 38 senttiä keväällä heti ja varmasti, mutta ehkä loppuvuodestakin enintään saman verran. Joten vuoden osinko on enintään 76 senttiä osakkeelta, mutta vähimmillään 38 senttiä. Ja jotta osakkaiden näkymä tuleviin osinkoihin saadaan mahdollisimman hämäräksi, taaskaan ei oteta kantaa siihen, mihin aikaan loppuvuodesta se mahdollinen toinen erä osinkoja ehkä on aikomus maksaa.

 

Luultavasti he tekevät kuten viimekin vuonna, eli maksavat maksimimäärän eli 38 senttiä ennen joulunaikaa, mutta tilannetta on pakko seurata, eikä vielä voi arvioida tarkkaan, kuinka paljon osinkoja on tälle vuodelle luvassa.

 

Itse voin pitää sen arvioni, että viime vuoden osinkojen määrä, siis se kokonaismäärä, jonka vuoden aikana saan kaikista osakkeistani, tulee tänä vuonna hiukan ylittymään. Mutta pakko todeta, että aika alarajoilla ennakointiini nähden mennään.

 

Tästä eteenpäin voi olla hiukan sumuisempaa, kun Suomen hallitus ilmeisesti näkee taantuman tekemällä tekemisen välttämättömänä osana politiikkaansa. No, raha on vain rahaa, mutta maapallon elämävää luontoa koskeva vihamielisyys ja persujen maahanmuuttajapolitiikka on ehkä vaikeampi paikata jatkossa.

 

Ennusteeni on, että osakkeiden keskimääräiset hinnat voivat Suomessa laskea tai nousta loppuvuodesta, mikä ei sulje pois myöskään keskimäärin nykyiseen hintaan jämähtämistä.

 

Omalta osaltani taitaa olla niin, että pidän sijoitussysteemini yksinkertaisena. Yksi projekti kerrallan. En tee ennen veroilmoituksen tekoa mitään lopullisia päätöksiä osakkeiden myynneistä tai ostoista, mutta viimeistään kesälomalla sitten sijoitan osingot osakkeisiin ja teen muutamia salkunjärjestelymyyntejä ja niistäkin tulleet rahat sitten sijoitan osakkeisiin.

 

Ajoitusta myyntihinnan maksimointiin ja ostohinnan minimointiin tässä ei voi varsinaisesti tehdä, mutta kunhan ei mene kokonaan päinvastoin, se on pääasia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Puolivuotiskatsaus säästöihin 2023

Marraskuun tarinoita vuosimalli 2023