Ei aivan leppoisa lomapäivä pörssiosakkeita poimiessa

 

Sitten taas pieni varoittava esimerkki osakesijoittamisen arjesta. Suunnitelmanani on ollut, että kesäkuussa hankin vielä kolmea osakelajia, joista vähäisin on Mandatum. Mandatumille olen henkisesti korvamerkinnyt osakesäästötilille kevään aikana kertyneet osinkorahat.

 

Eilen 14.6. huomasin TietoEvryn ja Nesteen olevan niissä ostohinnoissa, joita olen jonkin aikaa odottanut.

 

Aamupäivän aikana strateginen pohdintani keskeytyi E:llä alkavan nettiliittymäoperaattorini vaativaan markkinointipuheluun, joka koski käytännössä pakollista kiinteän liittymän vaihtamista 5G-liittymäksi. Firman myymälässä kävi sitten ilmi, ettei paikallinen myyjä pitänyt vaihtoa järkevänä, kun ns. kupareja ei ainakaan nyt heti olla repimässä pois, ja nykyinen kiinteä liittymä toimii niin hyvin. Olin samaa mieltä. Eli käytännössä homma oli täysin turhaa juoksutusta, jotta firma saisi ajettua tiettyä toimintaansa entistä nopeammin alas.

 

No, joka tapauksessa kiireen tuntu, joka näiden asioiden hoitamisesta oli seurauksena, saattoi olla yhtenä osatekijänä siinä, että päätin tehdä osakkeiden suhteen kaupat jo puolilta päivin, siis ennen sinne operaattorin liikkeeseen porhaltamista. Nestettä 18,09 eurolla ja TietoEvryä 18,08 eurolla per osake. Molempia vajaan parin prosentin verran sijoitusvarallisuudestani. Euromääräisesti isolla summalla, siis.

 

Iltapäivän mittaan sitten kävi ilmi sekä puhelinverkko-operaattorin aiheuttaman juoksutuksen turhuus sekä myös se, että saman päivän aikana olisi molempia osakelajeja saanut reippaasti alle 18 eurolla päätöskurssien päätyessä vajaaseen 17,8 euroon molemmilla. Ja 17,8 olisi ollut aivan realistinen hintataso, jos olisin tehnyt ostoni milloin tahansa iltapäivällä.

 

No, tulevaisuutta ei voi tietää. Olisi ollut aivan mahdollista, että noiden molempien osakkeiden hinnat olisivat nousseet takaisin lähelle 19 euroa iltapäivään mennessä, tai että olisin päätynyt ostamaan ne aamupäivän puolella reilulla 18 eurolla, vaikka mitään painostavaa myyntisoittoa ei olisi tullutkaan.

 

Pääasia kuitenkin on tulevaisuus. Parin prosentin erolla ei ole kovin suurta merkitystä, kun seurataan useiden vuosien tuoton kannalta sitä, miten eri sijoitukset ovat pärjänneet toisiinsa verrattuna. Aivan mahdollista on, että nämä kaksi firmaa laskevat myös pitkällä tähtäimellä, mutta sitä ei voi vielä tietää. Ehkä jatkossa suosin osakkeiden hankinta-ajan valinnassa perjantai-iltaa kello 18.00 – 18.30, sillä siihen aikaan noteerattua hintaa ei voi ainakaan pariin päivään katua. Lisäksi jotenkin vaikuttaa viime aikojen kokemusten perusteella, että silloin voidaan hyvin usein saavuttaa viikon pohjahinnat, jos markkina on vähänkin jotain muuta kuin nousujohteinen.

 

No, se alussa mainittu Mandatumin täydennys tapahtui sitten lähellä pörssipäivän loppua hinnalla 4,12 euroa, ja sen hankinnan arvo oli vain noin puoli prosenttia sijoitusvarallisuudestani. Joka tapauksessa se hinta osui paremmin lähelle päivän alimpia noteerauksia, joten ihan ok lopetus hieman ärsyttävälle päivälle.

 

Parin viikon päästä teen vielä puolivuotiskatsauksen salkkuni sisältöön ja kehitykseen tänä vuonna. Katsellaan sitten tarkemmin sitä puolta. 

 

Ihan vuoden lopussa varmaan palaan syyskauden osinkorahojen sijoittamiseen. Ehkä siihen mennessä on selkiytynyt taas jokin uusi edullinen ostokohde.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puolivuotiskatsaus säästöihin 2023

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Marraskuun tarinoita vuosimalli 2023