Lisää keväisiä osavuosituloksia

Eilinen päivä 10.5. olikin oikea supertiistai oman salkkuni osavuosikatsausten julkistamisen osalta. Nokia, Technopolis ja Yleiselektroniikka julkistivat ensimmäisen kvartaalin tulostietonsa, kaikki yhtä aikaa. Näiden täydennykseksi vielä Sampo kertoi kvartaalinsa luvuista tänään 11.5. Markkinareaktio oli kaikilla samansuuntainen, vain voimakkuus vaihteli. Onneksi ei ollut aikaa seurata pörssi päivän kehitystä, kun leipätyö vei kaiken ajan.

Nokia lasketteli eniten, noin seitsemän prosenttia. Tällä kertaa olin ilmeisesti henkisesti valmistautunut paremmin valmistautunut tällaiseen tulokseen, kuin viime kerralla, sillä nyt en ostanut Nokiaa ennakkoon, vaikka osinkorahoja kyllä olisi ollut sijoitettavaksikin asti. Spekuloinnin välttäminen on usein viisasta. Viisauden lisäksi tässä saattoi olla kyse mm. ajan puutteesta.
Joka tapauksessa tulos oli ihan siedettävän hyvä. Jään edelleen odottamaan, mitä Nokialla on jatkossa kerrottavanaan. Esimerkiksi patenttipuolella voi olla edelleen jotain paketteja avaamatta.
Technopoliksen kurssi laski hiukan, mutta tulos oli ihan kiva ja meno kiitettävän vakaata. Yleiselektroniikan kurssi laski selvästi, mutta kyllä kvartaalin luvuissakin oli laskua. Samoin koko vuoden tuloksen ennakoidaan laskevan.

Joukon täydensi Sampo, joka tänään laski hieman, julkaistuaan tuloksen, joka oli viime vuoden vastaavaan verrattuna laskussa.

Eli hirveän myönteistä kuvaa ei tästä tulosjulkistusryppäästä jäänyt. Se arvio tosin vahvistui, että kesän mittaan voi olla hyviä ostohintoja monissa osakkeissa.

Hyvää kevään jatkoa!


* * * * *

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Puolivuotiskatsaus säästöihin 2023

Marraskuun tarinoita vuosimalli 2023