Toukokuiset osakeostot plussalla

Heipä hei taas rakkaat sijoitusten ja kirjojen ystävät. Viime viikkoina olen ainakin huomannut, että kun on kiirettä työrintamalla, jää blogin pitäminen yleensä vähän vähemmälle. Peruskoulun yläluokilla toukokuun loppupuoli on aina hyvin kiireinen, kun loppuun pakkautuvat oikeastaan kaikkien ryhmien kokeet, ysien päättöarvioinnit, ynnä muut kurssiarvioinnit. Kaiken maailman kokouksista ja kevätjuhlajärjestelyistä puhumattakaan.

Eli aika vähän olen ehtinyt uusia juttuja tänne kirjoittelemaan. Varsinkin vähänkin uutta ajattelua vaativat aiheet ovat suuren työmäärän puristuksessa hankalia saada aikaan. Katsotaan, paraneeko tilanne, kun suvivirsi kajahtaa ja loma alkaa.

Nyt kuitenkin haluan raportoida kuukauden aikana tekemäni kaupat. Olisi pitänyt etukäteen arvata, etten pysty olemaan kesäkuuhun asti ilman uusia ostoja, kun osingot Nokiaa lukuun ottamatta ovat kuitenkin jo tilillä. Maaliskuussahan aioin unohtaa ostot kokonaan sinne Nokian keskikesäiseen osinkopäivään asti, mutta eipähän onnistunut.

Ostin nimittäin keskiviikkona 18.5. kaikkien kiireiden keskellä erän Nokiaa hintaan 4,64 euroa/kpl, ja Stora Ensoa (R-osake) hintaan 7,14 €/kpl. Lopullinen kimmoke taisi olla se, että Nokia oli tiedottanut uudesta lisensointisopimuksesta puhelinvalmistuksen suhteen, ja Stora Enso tuli tähän kuvioon siksi, että olin suunnitellut sen ostamista jo jonkin aikaa.

Nokian osakkeen hinta on tätä kirjoittaessani 5,14 € ja Storan 7,60 €. Eli lyhyellä aikavälillä nämä sijoitukset ovat onnistuneet hyvin. Se ei tietenkään kerro mitään tällaisen pitkäaikaisen sijoituksen varsinaisesta onnistuneisuudesta. Tarkoitukseni on ostaa jossain vaiheessa myös UPM:n osakkeita, joten ostoni ei ollut kannanotto näiden kahden metsäteollisuusyhtiön paremmuusjärjestyksestä.


* * * * *

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämä A:lla alkava firma ostetaan ilmeisesti ulos pörssistä

Osakesalkun arvo pomppasi – miksi en stressaa ainakaan tästä?

Helmikuun katsaus: kuukausiosto kävi toteen