Salkun siivousta: IBM

Pari pientä tapahtumaa sijoittajan taipaleellani alkuviikon ajalta.

Myin vuosi sitten ostamani IBM-osakkeeni, koska pikku hiljaa on kasautunut syitä myynnille. Olen yleisesti tullut tulokseen, että USA:n osakkeiden painoa voisi vähintään hetkellisesti (muutamaksi kuukaudeksi tai muutamaksi vuodeksi) vähentää. Lisäksi IBM on alkanut näyttää yhä enemmän sellaiselta firmalta, joka ei välttämättä saa käännettä aikaan. Onhan se yhä voitollinen osinkofirma ja kaikkea, mutta minua viisaammat uskovat, että sen isoimmat vastustajat (Amazon ja Google) ovat voittamassa sen kilpailussa, eikä se pääse siirtymään voittoisasti uudelle alalle, pilvipalveluihin ja sen sellaiseen. Joten on pelättävissä, että IBM:n liiketoiminnan kutistuminen jatkuu, ja lähitulevaisuuden suhdanne voi olla varsin epäsuotuisa.

Siispä päätin ottaa suosiolla myyntitappion eilen 28.8. ja myin kaikki IBM-osakkeeni hintaan 143,2156 $/kpl. Ostohinta oli ollut 162,2799 $, joten n. 12 % tuli tappiota. Ja jos hintoja katsoo euroissa, ja laskee osto- ja myyntikulut hintoihin mukaan, niin tappiota tuli noin 18 %. Siis valuuttakurssitkin olivat epäsuotuisasti päin. Onneksi nämä hiukan vähentävät tältä vuodelta maksamaani myyntivoittoveroa, joita maksan Orionin ja eQ:n osakkeista, joita myin jonkin verran alkuvuonna, ja onneksi IBM oli nyt vain noin 3 % koko sijoitussalkustani.

Mistä tulikin mieleen, että taisi ainakin Orionin myynti kerrankin kannattaa, kun näet myin Orion A-osakkeita toukokuussa hintaan 54 euroa kappaleelta, ja nykyinen hinta on vajaat 39 €. Eikä yhtään harmita, vaikka hinta kävi jokusen euron korkeammallakin välillä. Ei sillä että markkinaspekulointia muuten suosisin, mutta joskus salkun painotusta pitää hiukan muuttaa...

* * * * *

Technopolis on viimeinen salkkuni kotimaisista osakkeista, jonka puolivuotiskatsaus julkaistiin. Se tapahtui siis tänään tiistaina 29.8. Osavuosikatsaus vaikutti olevan ihan kiva, ja kehitys myönteistä, jatkaen melko lailla samalla vanhalla ladullaan. Ja kerrankin markkinoiden reaktio oli aika ymmärrettävä, kurssi on hieman plussalla, vaikka keskimäärin pörssi on melko alamaissa tänään.

* * * * *

UPM ja Sampo, joita syksyn aikana aion lisätä salkkuuni, ovat laskeneet pörssissä ihan kiitettävästi, kuin minulle alennusta tarjoten. Erityisesti eilinen metsäalaa kohdannut Dansken antama suositushinnan alennus aiheutti kursseihin aika tällin. Yritän pitää pääni kylmänä, seurata markkinaa katseella, ja ostaa vasta vähän myöhemmin, esimerkiksi lokakuussa. Katsotaan mitä tapahtuu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Sijoitussalkkuni paras vuosi koko historiassa

Kevät tuo taas osingot, pieni siirto sijoittamisen strategiapelissä