Technopoliksesta tarjottu, hm, jonkinlaista hintaa...

Huomasin tänään osakesalkkuni arvon kasvaneen tavallista päivävaihtelua enemmän. Syynä oli Technopolisksen osakkeen kallistuminen. Sen verran yhtäkkistä oli Technopoliksen 13,69 % nousu, että oli katsottava mahdolliset pörssitiedotteet, ja löytyihän niitä (vaikka ensiksi tosin olin ajatellut, että joku satunnainen isompi kauppa olisi ehkä vain nostanut kurssia, ja hinta voisi laskeakin parin päivän sisään takaisin). Taho nimeltä Kildare Nordic Acquisitions S.à r.l on tehnyt julkisen ostotarjouksen koko Technopoliksen osakekannasta.

Olinko innoissani? En ihan riehaantumiseen asti. Olen tottunut mieltämään koko osakekannan ostamiseen tarvittavan preemion olevan yleensä isompi verrattuna tavalliseen päivittäiseen osakevaihtoon, sillä yleisen ostotarjouksen pitää tosiaankin olla niin hyvä, että myös niiden, jota eivät haluaisi osakkeitaan normaalisti myydä, pitää vakuuttua myynnin järkevyydestä. No, firman johtohenkilöt ja pääomistajat näyttävät olevan kaupan takana, joten se toteutunee, ymmärtääkseni.

Siispä pitää vain katsoa, mitä tästä seuraa. Technopoliksesta saatava hinta on reilun kolmanneksen voitolla, kun verrataan omaan hankintahintaani. Olen hankkinut tämän firman osakeomistukseni noin kuusi, viisi ja kaksi vuotta sitten, ja viimeisimmät hankinnat ovat kahdesta viimeisimmästä omistajille suunnatusta osakeannista. Mitään huikeaa vuosittaista voittoa ei ole päässyt syntymään, mutta asiallinen osinko on tullut tämän lisäksi joka vuosi, mikä antaa lisätukea omistuksen voitollisuuden tarkastelussa.

Eli olisin kyllä mielelläni seurannut firman toimintaa pienomistajan paikalta pitempäänkin, tai vaihtoehtoisesti ottanut isomman hinnan sen myynnistä, mutta näillä näkymin otan kuuliaisesti vastaan tarjotun hinnan ja joudun miettimään, mitä tässä markkinatilanteessa kannattaa ostaa tilalle.

Technopoliksen osuus on vain noin kuusi ja puoli prosenttia salkustani, mutta ei se silti niin pieni osuus ole, että voisin siirtää sen hinnan aivan kevytmielisesti säästötilille odottamaan uutta sijoituskohdetta ihan määräämättömän pitkäksi ajaksi. Jotain pitää päättää. Aina ei voi olla ihan niin passiivinen sijoittaja kuin haluaisi...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Tilannekatsaus tämän vuoden syksyyn

Millainen on osinkovuosi 2023 yläkoulunopen salkussa?