Paluu sijoitusten tekoon on käsillä

 

Jonkinlainen sijoituskuume on minulla pikku hiljaa alkanut, jos tuollaista sanavalintaa voi tänä aikana käyttää. Vaan ihmekös tuo sinänsä on, kun sijoitustoimintani oli uusien hankintojen osalta virkavapaavuoden 2019-20 aikana niin sanotusti jäissä, ja vapaata rahaakin on nyt kuitenkin säästössä.


Olenkin järjestellyt Nordnetin arvo-osuustilin puolelta osakesäästötilille lisää euroja ja jäljelle jääneistä arvo-osuustilin euroista olen siirtänyt vielä tietyn osan dollareiksi.


Tarkoituksenani on vuodenvaihteesta lähtien kuukausittain sijoittaa määräsumma aina tuonne kesäkuulle asti, ja sitten pitää luonnollinen tauko ylimääräisten rahojen loppuessa. Kolmasosan on tarkoitus mennä kotimaisiin osakkeisiin osakesäästötilin kautta, kolmasosa taas amerikkalaisiin osakkeisiin, joita minulla ei nyt ole yhtään, ja viimeinen kolmasosa vähäkuluisiin indeksirahastoihin Nordnetin kautta. Kaksi kolmasosaa siis olisi osinkoja tuottavia sijoituksia, mutta


Reilu vuosi sitten kävin katsomassa Pörssisäätiön sijoittajailtaa, ja sieltä saaduista ideoista edelleen Etteplan ja Digia vähän niin kuin kutsuvat ostamaan.


Mietiskelin jo, että voisin aloittaa osto-ohjelman joulukuun alussa ja jatkaa seuraavalla ostolla vuodenvaihteessa.


Vaan nyt kun katsoin tarkemmin hintatasoa, huomasin, että molemmat näistä mainituista ovat nousseet viime aikoina huomattavasti korkeampiin hintoihin aiempiin kuukausiin verrattuna. Saattaapa siis sittenkin olla perää siinä väitteessä, jonka olen jostain blogista hiljakkoin lukenut, että nyt hintataso ei houkuta ostamaan. Täytyy katsoa, milloin tarkalleen ottaen aloitan osto-ohjelman, mutta joulukuun aikana se kyllä tapahtuu.


Ennakoimaton myyntitapahtuma


Korkea hintataso nosti muuten Yleiselektroniikankin kurssin hetkeksi yli kolmeenkymmeneen euroon, ja päätin myydä sen verran kuin huippuhinnalla oli myytävissä. Samalla olin omalta osaltani pyyteettömästi estämässä kohtuutonta hinnoittelupiikkiä tämän vähävaihtoisen yhtiön kohdalla. Viime viikon perjantaina myin 33,6 euron korkeahkoon hintaan 15 osaketta ja vielä maanantaina meni 12 lappua samalla kappalehinnalla. Tämän jälkeen hinta laski realistisemmalle tasolle enkä siis myynyt tämän enempää. Siis selvennyksenä: myin noin prosentin luokkaa olevan määrän salkkuni Yleiselektroniikka-osakkeista. Valtaosa jäi sijoilleen salkkuun.


Koska Nordnetin myyntipalkkio on minimissään 5 euroa tällaisen isohkon salkun haltijalle, näistä kahdesta minikaupasta tuli yhteensä kymmenen euron kulu. Koska myymieni osakkeiden hinta oli yhteensä reilu 900 euroa, palkkiotaso oli reilun prosentin tienoilla. Laskeskelin etukäteen, että vuoden 2007 ostohintani eli 3,26 euroa kappaleelta saan kuitenkin kymmenkertaisena takaisin, vaikka kuluja olisikin yli prosentin verran. Taisi olla nyt minulle ensimmäinen kerta myydä kymmenkertaisella hinnalla mitään. Joskus näinkin.


Pidän joka tapauksessa Yleiselektroniikasta ja sen tilanteesta yhtiönä niin paljon, että en siis aio missään tapauksessa luopua tästä osakkeesta. Tai no, myyn vain huippuhintaan, kuten viikko sitten. Mutta jos hinta laskee takaisin pariinkymmeneen euroon, minkä alapuolella se on ollut pitkälle syksyyn, harkitsen Yleiselektroniikan osakkeiden hankkimista myös uudelle osakesäästötililleni. Ja siinä tapauksessa ostan satoja osakkeita, enkä vain niitä myytyjä 27 osaketta takaisin. Saa nähdä.


* * * * *


Vaan hyvää itsenäisyyspäivää sinulle, jos luet tätä tuoreeltaan. Suomi on hyvä, demokraattinen ja ihmisoikeuksia kunnioittava maa, ja yritetään siis myös pitää se sellaisena.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Sijoitussalkkuni paras vuosi koko historiassa

Kevät tuo taas osingot, pieni siirto sijoittamisen strategiapelissä