Ei osakkeiden yhdistymisiä sittenkään, mutta uusia osakkeita salkkuun

 Yksi mukavimpia hetkiä viime viikolla töissä oli havainto jonka tein laimentaessani natriumhydroksidiliuosta kemianluokassa. Huomasin taas tekeväni työtä, joka on tässä vaiheessa täysin kiireetöntä mutta sinänsä välttämätöntä, mutta se kiireettömän työn tekeminen ei aiheuttanut mitään epätietoisuutta siitä, että pilaanko nyt kiireellisten töideni aikataulutuksen ja jaksamiseni, jos käytän nyt sen kummemmin miettimättä tähän aikaa sen verran kun sitä on tarpeen käyttää.


Silloin kun työ painottuu liikaa tärkeiden ja kiireellisten asioiden hoitamiseen, sitä ei välttämättä oikein uskalla tarttua mihinkään rentouttavaan ja palauttavaan hommaan, koska aikaa vaikuttaa olevan aina liian vähän. Saattaa syntyä kierre. Miten tämän ongelman sitten ratkaisisi, sitä voi itse kukin miettiä keskuudessaan, mutta helppoa ja yleispätevää vastausta tuskin löytyy. Isompia määriä sitä samaa työtä ei ehkä ainakaan kannata itselleen haalia.


Se perusleipätyö on joka tapauksessa vienyt sen verran aikaa ja voimia, että olen jättänyt tämän blogin päivitykset odottamaan sitä hetkeä, kun työtaakka ei paina niskassa. Ja aika lähelle joulua muuten päästiinkin ennen sitä.


Nyt on kuitenkin sopivasti asiaa ihan yläkoulunopettajan keskisuuren osakesäästösalkun päivityksille. Eli kuulkaahan kaikki:Sievi ja Boreo eivät yhdistyneet


Niin kuin Sievi Capitalin pienomistajien kansoittamilla keskustelupalstoilla onkin alusta saakka ollut päällimmäisenä vaikutelmana, Sievin osakkaat eivät pitäneet Boreon ja Sievin yhdistymistarjousta Sievin omistajille riittävän hyvänä. Tarjous kaatui osakkaiden ennakkoäänestykseen, ja Sievi Capitalin hallitus ilmoitti asiasta tämän viikon alkupuolella ja perui torstaille määrätyn ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa yhdistymisäänestys oli ollut määrä viedä loppuun.


Boreo ilmoitti perjantaisessa videovälitteisessä infotilaisuudessaan, ettei uutta yhdistymiseen tähtäävää tarjousta ole luvassa.


Sieviltä tulevat pakit olivat koko prosessin ajan mahdolliset, mutta ne alkoivat näyttää selvästi todennäköisemmiltä, kun yhdistymistarjousta jo alusta asti mollannut pokerijulkkis Aki Pyysing blogitekstissään antoi ymmärtää, että yhdistymistä vastustavalla kannalla on useita suurimpia Sievi Capitalin omistajia, ja suurin omistaja Preato on jäämässä näkemyksineen liiaksi yksin. Pyysing ilmeisesti mainitsi nimeltä Mikko Laakkosen, joka myös tuli itse Pyysingin vanavedessä julkisuuteen todeten osaltaan näkemysensä, että vaihtosuhde on Sievin omistajien kannalta liian huono.


Näin ollen siis Sievi ja Boreo jatkavat itsenäisinä yhtiöinä, ja tämä vaivalloinen yhdistymisharjoitus voidaan unohtaa. Boreon kannalta ei ole uskottava ajatus, että uutta tarjousta yhdistymisestä lyötäisiin pöytään ainakaan lähivuosina.


Vaan katsotaan, mitä Preato ja Laakkonen sopivat Sievistä. Preaton takana oleva Simon Hallqvist mainitsi Boreon perjantain infossa, että jotain keskusteluja Laakkosen kanssa käydään, ja tiedotettavaa voi ehkä syntyä keskustelujen tuloksena.Entä omat sijoitukseni?


Joulukuun alettua olen tehnyt kaiken uhallakin osakeostoksia seuraavasti:


2.12. ostin arvo-osuustililleni yhdysvaltalaista Merckiä hintaan 73,34 dollaria.


13.12. ostin osakesäästötilini jäljellä olleilla tonneilla vielä muutaman Sampo-osakkeen 44 €/kpl entisten kavereiksi, niin voi taas ensi vuonna maksettavilla osinkorahoilla tehdä lisäsijoituksia johonkin.


13.12. ostin hieman Capmania hintaan 2,95 € ja

14.12. samaa Capmania nyt enemmän hintaan 2,9 €.


Voipi olla, että täydennän Capman-hankintani tässä lähikuukauden aikana vielä kolmannellakin ostoksella, jonka jälkeen reilu pari prosenttia sijoitussalkkuni sisällöstä on Capmania.


Sen jälkeen pitääkin odottaa vähän kauemmin, että opettajan palkoista tai osingoista kertyy taas sen verran, että jotain osakkeita tai rahastoja on taas järkevä alkaa ostella.


Vuoden vaihteen tienoilla avaan tarkemmin salkkuni sisällön ja sen, miten vuosi meni, ja miten salkun koko ja osinkojen määrä on vuosien kuluessa kehittynyt. Ja kaiken uhallakin paljastan sen, mikä on tavoitteeni ensi vuodelle. No, eihän tosin piensijoittaja voi kovin järkeviä tavoitteita osakesalkulleen asettaa, jos ei aseta henkilökohtaista tavoitetta myös maailmantaloudelle, mitä todellakaan en aio tehdä. Ehkä siitä tavoitteesta jonkinlaista hupia kuitenkin koituu, oli miten oli. Siis seuraavaan kertaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Sijoitussalkkuni paras vuosi koko historiassa

Kevät tuo taas osingot, pieni siirto sijoittamisen strategiapelissä