Maaliskuun hienosäädöt sijoituksiin

Luodaanpa vielä katse siihen, mitä minä (kiireinen yläkoulunopettaja jossain päin Suomea) olen ehtinyt tehdä osakkeillani nyt kun kurssit ovat pomppineet menneellä viikolla alaspäin.


Oikeastaan vain sitä, mitä muutenkin oli tarkoituksena tehdä.


Osakesäästötililtä päätin myydä Sievi Capitalin osakkeet, ja tein sen 10.3., eli viikko sitten perjantaina. Ajatus tässä taustalla oli, että olisi varminta tehdä myynti mieluummin ennen kuin jälkeen ensimmäisen kvartaalin tuloksen. Harmi tietenkin, että toteutin myyntini nyt, kun hinta oli ehtinyt laskea aika paljon tämän vuoden korkeimmista hinnoista. Sain 1,02 euroa osakkeelta, ja loogisesti heti ostin hyvin menestyvää osinkokone Nordeaa osakesäästötilille vapautuneilla rahoilla. Hinta oli melko edullinen 11,25 euroa.


Jos Sievin myynnissä ajatukseni olisi pitänyt olla useita viikkoa nopeampi, Nordean oston olisin voinut jättää vähintään viikkoa myöhemmäksi, sillä eilen perjantaina olisin voinut ostaa Nordeaa kymmenen euron molemmilta puolin, joten osakesäästötililläni olisi enemmän Nordean osakkeita kuin nyt on. Sievi puolestaan on halventunut vain 0,983 euroon asti, joten en voi hirveästi kehuskella edes sillä, että osasin myydä viimeistään viikko sitten tuon firman osakkeet pois.


No, edes tavoitteena minulla ei ole tehdä täydellistä ajoitusta, koska siihen ei teoriassakaan kukaan pysty. Ajatukset kypsyvät silloin kuin ne kypsyvät, eikä seuraavan viikon pankkiuutisten määrää ja suuntaa tiedä etukäteen. Joten ihan ok tilanne tämäkin.


Maanantaina 13.3. ostin tavalliselle arvo-osuustilille mielenkiintoista vaakafirmaa Tamtronia hinnalla 5,3 euroa. Mielenkiitoisen peliliikkeen tästä tekee se, että firman tilinpäätöstiedote tulee vasta ensi keskiviikkona 22.3., joten ajoituksellani en ainakaan maksimoinut ostohetkellä hallussani olevan tiedon määrää.


Edellisen postauksen aiheeseen liittyen myin salkkuuni tulleet Teliat 14.3., ja hinta oli 2,45 euroa. Parempi siis tiistaina kuin eilen 17.3., jolloin päätöskurssi oli reilut kahdeksan senttiä halvempi. Tämä ajoitus vaikutti nykytiedolla aika optimaaliselta, varsinkin jos vertaa viikon päätöskursseihin.


Tällä hetkellä minulla on sentään jonkin verran sellaista rahaa, jolla voin kevään aikana ostaa osakkeita niin, että tulossa olevan perintöveron määrä säilyy koskematta. Mahdollisena ostettavana on tullut mieleeni Huhtamäki, mutta se on kyllä pitänyt hintansa ostajan kannalta harmillisenkin hyvin näissä pienissä pankkisektorin heilunnoissa. Toisena kohteena olen ajatellut jotain ostohinnaltaan edullisemmaksi muuttunutta jo valmiiksi salkustani löytyvää firmaa, esimerkiksi jokin joukosta Aktia, Nordea tai ehkä jopa eQ. Voi onnistua tai olla onnistumatta.


Mutta ne ostot todennäköisesti vasta huhtikuussa. Ei hätäillä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Puolivuotiskatsaus säästöihin 2023

Marraskuun tarinoita vuosimalli 2023