Ostopäivitys: tuttuja firmoja alelaarista

Viikon lopulla perjantaina 5.5. päätin lopulta käyttää hyödykseni tämän hetken halvalta vaikuttavan hintatason, ja tein kaksi osakeostoa. Ostin Nokiaa hintaan 3,76 euroa osakkeelta, ja Nordeaa 9,72 euroa osakkeelta. Kumapaakin osaketta tuli salkkuuni lisää vähän toista prosenttia koko sijoitusvarallisuudestani.


Tavallaan tämä oli suunnitelman mukaista, sillä olen kevään aikana suunnitellut ostavani tällaiset määrät kahta osaketta uudelle Mandatum Trader -arvo-osuustililleni. Perjantaina sain viimein oikean hinnastoluokan voimaan kyseiselle tililleni (alkuviikolla lähettämäni tiedustelun jälkeen), joten periaatteellista estettä ei ollut. Minulta ei veloitettaisi liikaa palkkioita.


Varsinaisesti olin ajatellut täyttää uutta salkkuani parilla itselleni uudella laadukkaalla ja houkuttelevalla yhtiöllä, kuten Huhtamäki. Tästä huolimatta ne tällaiset minulle uudet ja kiinnostavat firmat vaikuttivat olevan niin hyvin lähiaikojen hintatasollaan ja jopa noususuunnassa, että eräänlaisessa alennuksessa olleet vanhat tuttavani Nokia ja Nordea veivät tässä kohtaa voiton. En tiedä, menikö oikein vai väärin. Katsotaan.


Ehkä loppuvuonna vielä on tilaisuus ostaa niitä Huhtamäen tyyppisiä hyvin hintansa säilyttäviä firmoja. Kesälomalla ehkä ensimmäinen ostos, ja joululomalla tai joskus niinä aikoina lähellä vuodenvaihdetta toinen.


Pääasia, joka pitää tässä muistaa, on se, ettei näistä osakekaupoista saa innostua liikaa. Liika innostuminen voi käydä kalliiksi tavalla tai toisella. Maltti on valttia.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puolivuotiskatsaus säästöihin 2023

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Marraskuun tarinoita vuosimalli 2023