Vielä pari tulosjulkistusta: SSH ja Yleiselektroniikka

Tällä viikolla loputkin osakesalkkuni firmoista ilmoittivat tuloksestaan.

Tiistaina SSH kertoi, että ei maksa osinkoa, niin kuin oli kaikkien oletuksenakin. Toivottavasti alkaneen vuoden aikana liikevaihto ja liikevoitto kasvavat kunnolla. Vuosi 2018 meni firmalla voitollisuuden ja tappiollisuuden rajamailla. Katsotaan, mitä tapahtuu jatkossa. SSH-nippuni edustaa alle prosentin osuutta sijoitusteni arvosta, ja se on periaatteessa myyntilistallani seuraavana, jos hyvä hinta tulee vastaan. Toisaalta olen odotellut suotuisaa käännettä myös firman toimintaan.

Yleiselektroniikka toi perjantaina näytille niin hyvän tuloksen, että markkinatkin nostivat YE:n hintaa yli viidellä prosentilla. Osinkokin nousi jo viidettä vuotta peräkkäin ollen nyt maltilliset 0,33 euroa. En ehkä silti näin epälikvidiä osaketta ostaisi lisää, mutta nykyiset omistukset pysyvät entistäkin varmemmin salkussani edustaen noin kuuden prosentin osuutta. Epävarmuustekijät ovat mitä ovat edelleen, mutta menneisyys ainakin näyttää aika vakaalta, jos tulevaisuus onkin sumea joiltain osin. Firman nousujohteinen tulos osaketta kohti on nyt 1,00 euroa vuodessa, joten P/E-luvun näkee suoraan euromääräisestä hinnasta. Ja se on 8,1 euroa. Kohtuuhintainen siis perjantain nousunkin jälkeen.

Eli nyt on osingot selvillä tämän vuoden osalta, jos yhtiökokoukset eivät tee yllättäviä äkkikäänteitä. Nyt jos osaisi olla katsomatta salkkuun tai Nordnet-tilille kesään asti, niin tällaisen pitkän ajan sijoitussalkun vaivattomuus tulisi hienosti esiin.

Mutta katselen minä varmaan kerran jos toisenkin, sitä miten varallisuus kehittyy, ja miten osingot tipahtelevat tilille pääosin maaliskuun lopusta huhtikuun lopulle sijoittuvana jaksona, mitä kaavaa sitten Nokia ja Ramirant sekä AT & T omalta osaltaan vähän rikkovat ripottelemalla osinkoja eri vuodenaikoina. Sinänsä ihan hauska harrastus tämä osakesijoittaminen, ja vuosien mittaan vain paranee...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Puolivuotiskatsaus säästöihin 2023

Millainen on osinkovuosi 2023 yläkoulunopen salkussa?