Osingot tältä vuodelta ovat melkein selvillä -- Kasvua pukkaa

Tänään 8.2. ovat suomalaisten pörssiyhtiöiden tilinpäätöstietojen julkistukset edenneet niin pitkälle, että jonkinlainen kokonaiskuva on muodostunut.

Ja oman salkkuni perusteella se kokonaiskuva on osinkojen kasvu ja samanaikaisesti osakkeiden hintojen lievä lasku sekä ennen että jälkeen tulostietojen. Jossain vaiheessa ollut hyvä etumatka Suomen OMXH-indeksiin verrattuna vuoden vaihtumisesta laskien on nyt myös mennyttä, joten oma osakevalikoimani on ollut hiukan heikossa huudossa pörssimarkkinoilla. Osinkojen korotukset tuntuvat toisaalta melko asiallisilta, ja näkymät ihan lupaavilta myös jatkoa ajatellen.

Ennusteeni tämän vuoden osinkokehityksestä oman salkkuni kannalta on siihen aiempaan ennusteeseen verrattuna kehittynyt tällaiseksi:

Osakesalkkuni osinkojen kehitys vuosien kuluessa. Huomaa vuoden 2019 osinkojen pomppaus uudelle tasolle kolmen vuoden tasamaaston jälkeen.
Nokian ja UPM:n tulosjulkistuksen jälkeen salkkuni osakkeet ovat tuottaneet seuraavanlaiset osinkoehdotukset:

Stora Enso paransi perjantaina 1.2. osinkonsa 0,50 euroon.
Nordea paransi osinkonsa 0,69 euroon keskiviikkona 6.2. ja Orion 1,50 euroon. Orionin osinkopolitiikka on hurjan anteliasta, ja toivottavasti sillä on hyvät perusteet jakaa osinkoa tällä tavalla, esimerkiksi varmat tulonlähteet.

Torsteina 7.2. Teleste tuplasi osinkonsa 0,20 euroon, Sampo lisäsi 2,85 euroon ja eQ 0,54 euroon (mistä 0,07 euroa oli pääomanpalautusta, joka ei verokohtelultaan enää eroa osingosta, joten arkikielessä voidaan aivan yhtä hyvin puhua osingosta). eQ näköjään edelleenkin pystyy pienentämään kassaansa tulostaan suuremmilla osingoilla, joten toivottavasti se on kalkuloinut riskitasonsa oikein. Telesten tulos oli selvästi parempi kuin edeltävänä vuonna, mutta huonompi kuuin alkaaneena vuonna tulee olemaan. Mitään ilotulitusta ei Telesten tulosjulkistus silti sisältänyt, joten osakkeen hinta on lasketellut loppuviikolla. Voihan se siitä noustakin, kunhan lupailtu tuloksen kasvu näyttäytyy osavuositulosten yhteydessä.

Tänään perjantaina Cramo nosti osinkonsa 0,85:stä 0,90 euroon ja Ramirenti omansa 0,44:stä 0,46 euroon. Tämän summan Ramirent jakaa kahdessa erässä, ensin kevätpuolella 0,23 euroa ja syksyllä toiset 0,23 euroa. Ramirent onneksi jakaa osinkonsa kokonaisuudessaan tämän vuoden puolella, ettei jouduta Nokian kaltaisiin epäjohdonmukaisita tuntuviin merkintöihin, kun tiedotetaan Nokian maksavan 0,20 euroa toukokuun yhtiökokouksen yhteydessä, vaikka viimeinen viisisenttinen tästä summasta maksetaankin ihan eri vuonna.

Joka tapauksessa yllä olevan graafin ennuste osingoistani pitää sisällään oletuksen, että Nokia maksaa ehdotuksensa mukaisesti osinkoa vain 15 senttiä osakkeelta tänä vuonna, ja loppuja en tämän vuoden osingoiksi voi laskea. Myös sen oletan, että muiden firmojen ehdotetut osingot pitävät. Arvaukseni tässä ennusteessa on, että Yleiselektroniikka pitää osinkonsa ennallaan, AT & T ei muuta kvartaaliosinkoaan kesken vuoden eikä dollarin vaihtosuhde ei heittele ylettömästi ja vielä että SSH ei osinkoa maksa.

Näillä ehdoilla laskien osinko on ponnahtanut salkussani yli kymmenen prosenttia suuremmaksi kun viime vuonna. Ja saman reilun kymmenen prosenttia se on kasvanut ennusteestani, jonka tein ennen tulosjulkistuskautta. Mutta jos taantuma iskee, niin tästä on suunta vain alaspäin. Mutta ei aihetta paniikkiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuoden 2024 puolivälin tilannetarkastus

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Osinkoja tiedossa taas neljätä firmalta plus yksi hankinta