Yleiselektroniikka, mitäs nyt?

No niin, Yleiselektroniikasta jäi sitten alkuviikolla kirjoittamatta, joten tässä siitä hieman.

Preato Capital AB -niminen pulju ilmoitti saaneensa omistukseensa yli 51 prosenttia Yleiselektroniikan osakkeista hyvin maltilliseen hintaan 8,7 euroa osakkeelta. Aiempi pääomistaja oli siis päättänyt myydä omistuksensa, ja nyt Preaton oli sääntöjen mukaisesti tarjottava samaa hintaa lopuistakin osakkeista.

Tällä hinnalla Yleiselektroniikan P/E-luku on todella pieni, 8,7, ja preemio pörssihintaan verrattuna minimaalinen. Kyse on siitä, että aiemmat omistajat, Aspialat, ilmeisesti halusivat oman elämäntilanteensa takia luopua Yleiselektroniikan omistamisesta, joten hyväksyivät hinnan, kun joku sentään pörssihinnan lupautui maksamaan.

Tuo ostotarjouksen hinta on todella halpa, ja toivon, ettei tarvitse tuota voittoa tuottavaa osingonmaksajaa myydä. Epäilykset heräävät, että tuo Preato saattaisi pyrkiä ostamaan jopa koko firman. Joka tapauksessa tässä vaiheessa ostajat ovat tiedottaneet, että tarkoitus on jäädä pörssiin.

Epävarmuutta aiheuttaa ainoastaan se, ovatko uudet omistajat pitkäjänteisellä suunnitelmalla ja suurella ammattitaidolla liikkeellä, onko tämä pääomistajan vaihto firmalle hyväksi. Tähän mennessä en ole vielä kuullut mitään, mikä pakottaisi myymään osakkeeni pois aivan halvalla. Katsotaan, aiheutuuko tästä omistajanvaihdoksesta jotain dramaattisia lisänäytöksiä.


Ps. Cramon jakautuminen osiin sujuu niin kuin suunnitelma varmaankin on ollut. Isot omistajat saavat halvalla melkein koko puljun, kun suomalaiset piensijoittajat on suljettu pois uuden Adapteon omistamisesta listaamalla se yksinomaan Ruotsiin. Liian ahneiksi nuo suursijoittajat eivät ole heittäytyneet, vaan ovat maksaneet pois myyville pienomistajille lohdutuksena lievästi nousevia hintoja, ja osakkeen hinta on noussut tänään jopa 20 euroon. Eli väärin päättelin silloin alkuviikosta, eivät nuo jakautumisen sietämättömät ehdot ole aiheuttaneet kurssin laskua. Suuromistajat ovat olleet valmiina ostamaan sen mitä markkinoille nykyhinnoilla tulee.

Kommentit

  1. Itsellä on vastaavasta vähän kokemusta aikanaan Salcompista tuli ostotarjous. Sen verran siitä opin, että mielestäni kannattaa ottaa rahat ulos pienestäkin preemiosta. Pienissä yhtiöissä ostotarjous nostaa kurssia hetken ja sitten ne lähtevät elämään omaa elämäänsä. Epäilen, että pörssissätä saa jonkun aikaa ostotarjouksesta yhtiötä jälleen halvemmalla.

    Itse omistan samoin Yleiselektroniikkaa ja halvalla menee ei voi muuta sanoa. Noretron osto ei ole täysin kurssissa. Pörssistä löytyy muita alannusmyyntejä ja preemio on kasvattaa aina vähän raha summaa jolla ostella ja sitten odotellemaan uusia nöyryytyksiä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Kevät tuo taas osingot, pieni siirto sijoittamisen strategiapelissä

Tilannekatsaus tämän vuoden syksyyn