Tammikuun lopun tilanne salkussani

 

Taisin muuten marraskuussa sanoa jokusen sanan silloisen USA:n presidentin loppukauden riskeistä, ja pakko todeta, että kaikki sen jälkeen tapahtunut on osoittanut, miten isot riskit ovat sillä mantereella olleet, ja ne ongelmat eivät ihan heti edes häviä. Onneksi suunta on nyt oikea.


Jos sattumalta käytin sanaa banaanitasavalta, se sanavalinta oli jonkin verran tarkoituksellakin hyvin löysästi käytetty kuvaamaan valtiota, joka on altis esimerkiksi jonkun ulkopuolisen valtion osittain masinoimille vallankaappausyrityksille ja sen sellaisille. En siis esimerkiksi tarkoittanut, että USA olisi taantumassa pelkän yhden vientituotteen ja ehkä yhden ostajayhtiön varassa olevaksi valtioksi, kuten viime vuosisadan alkupuolella Etelä-Amerikassa varsinaiset banaanitasavallat.


Mutta joka tapauksessa USA on nyt palautunut kansainvälisten sopimusten tielle, Pariisin ilmastosopimus vain yhtenä esimerkkinä mainittakoon. Ehkäpä tämä tästä.



Miten sitten sijoitustoiminta sujui tammikuussa?


Salkun kehitys näyttää olevan tammikuussa sen verran plussalla, että PYN Elite -rahastonkaan loppulaskettelu ei laske koko salkun tulosta alle OMXHGI-indeksin kehityksen. Niin sanottu YTD Nordentin sijoituksille on 4,69 prosenttia plussalla, ja siitä vajaa prosenttiyksikkö pois, kun Nordnet ei PYN-rahastosta mitään tiedä. Sitten tammikuuilmiön jälkeen onkin ehkä suunta vain alaspäin?

Kuukausiostoni suuntautui kotimaiseen pörssiin ja osakesäästötilille. Aktia, Nordea ja Scanfil olivat oston kohteina, kuten edellinen blogiteksti loppiaiselta kertoikin. Aktia aloitti osinkokevään keskitalven pakkasilla maksamalla vuoden 2019 tuloksesta korvamerkityt myöhästyneet osingot ns. ylhäältä tulleen suosituksen vastaisesti. Eli se siis noudatti Ålandsbankenin esimerkkiä, kuten Oma Säästöpankki omalta osaltaan päätti nyt myös tehdä.


Saa nähdä tuleeko Aktialta nyt samaan syssyyn vuoden 2020 osingot sitten kyseisen vuoden neloskvartaalin tuloksen selvittyä, kun nyt tulppa on avattu. Nordea ilmeisesti pitäytyy ns. koronaohjeen mukaan miniosingossa.


Menneellä viikolla tuloksestaan ilmoittivat UPM ja Stora Enso. Osinkolinja jatkuu näillä metsäteollisuuden edustajilla entisenlaisena. AT&T:n kvartaaliosingot kilahtavat huomenna helmikuun ekana päivänä tilille. Sitten Pfizer kertoo osavuosikatsauksensa, ja loppuviikosta niin tekevät Nordea, Nokia ja eQ. Ja tämän jälkeen osavuosituloksensa ja osinkoehdotuksensa avaavat parin viikon aikana loputkin salkkuni firmoista, joten minun salkkuni osalta vuoden osinkomääräkin on aika lailla selvillä tuossa helmikuun puolenvälin jälkeisellä viikolla torstaina. Eli palataan asiaan sitten loppukuusta. Viimeistään helmikuun lopussa kerron myös siihen mennessä tapahtuneen kuukausiostoni. Siinä vaiheessa varmaan senkin olen päättänyt.


Katsotaan, mitä tapahtuu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Vuoden 2024 puolivälin tilannetarkastus

Osinkoja tiedossa taas neljätä firmalta plus yksi hankinta