Indeksiä mukaan

 Nyt tällä viikolla olen vihdonkin, pitkän suunnittelun jälkeen, siirtynyt indeksisijoittajaksi. Nyt merkittävä summa, vajaat kaksi prosenttia sijoitusvarallisuudestani on jakautuneena kahteen indeksirahastoon, jotka ovat Nordnet Indeksirahasto Suomi ja Nordnet Indexfond Sverige.


Laivat kääntyvät hitaasti, joten loput noin 98 prosenttia sijoituksistani ovat edelleen osakkeita ja muita rahastoja kuin indeksiin sidottuja. Hieman jopa rahaa rahana. Mutta tämän vuoden alusta aloitin sellaisen sijoituspolitiikan, että kolmasosa hankinnoistani tulee toistaiseksi olemaan indeksirahastoja, ja nyt kun tämän vuoden muut kolmasosat on hankittu, oli aika hankkia ne ensimmäiset indeksirahastot.


Kaksi ensimmäistä oli helppoja ja vähäkuluisia pohjoismaisen alueen rahastoja. Ensi kuussa yritän valita koko maailman, Euroopan, USA:n ja kehittyvien markkinoiden indeksirahastojen joukosta kaksi parasta. Nordnetia aion suosia edelleen. Tämän vaikeammaksi en aio asiaa tehdä. Kesäloma jää sitten laakereilla lepäilyksi sijoituksien osalta. Jatkan sitten joulun tienoilla muun muassa osakesäästötilin täyttämistä. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Puolivuotiskatsaus säästöihin 2023

Marraskuun tarinoita vuosimalli 2023