Osinkokevät alkaa taas

 

Tällä viikolla vuoden 2023 viimeisen neljänneksen tulostietojen julkaisu alkoi oikein toden teolla. Oman salkkuni firmoista nopeana julkistajana oli Nokia.

 

Jonkinlaisen näppituntuman mukaan tulos oli etukäteen tiedettyyn dataan nähden aika linjassa. Osakkeen hinta nousi heti yli kymmenen prosenttia, ja oma järkeni sanoo, että näin iloinen kurssireaktio selittyy lähinnä sillä, että aiempi hintataso oli niin maanrakoon nuijittu, että kun tilanne osoittautui kohtalaisen asialliseksi, hinnan pitikin hieman elpyä.

 

Osingon määrä oli se yksi helposti sulateltava luku, joka tässä yhteydessä tuli tiedoksi. Olin itse arvellut omaan Excel-taulukkooni, että osinkoa maksettaisiin nyt neljä senttiä osakkeelta joka vuosineljänneksellä, eli vuosiosinko olisi noussut 12 sentistä 16:een senttiin.

 

Osinko nousikin vain nuukaillen yhdellä sentillä koko vuoden ajalta, eli 13:een senttiin. Kauppalehden palvelu olettaa, että osinko on jaettu neljään 3,25 sentin erään, mutta en ole vielä virallisemmista lähteistä nähnyt vahvistusta sille, mikä on aikomus. Periaatteessa osinko voidaan jakaa vaikkapa 4 snt, 3 snt, 3 snt, 3 snt tai jotenkin muuten.

 

Nämä siis ovat vuoden 2023 tuloksesta jaettavat osingot. Vuodelle 2024 osuu kuitenkin ensiksi viimeinen erä vuoden 2022 tuloksesta jaettavasta, keväällä 2023 päätetystä osingoista. Se on siis 3 senttiä. Eli oletettava vuonna 2024 jaettaan osingon määrä on sentteinä osakkeelta 3 + 3,25 + 3,25 + 3,25 eli yhteensä 12,75 senttiä, ja viimeinen vuodelta 2023 jaettava erä jää vuoden 2025 helmikuulle.

 

Miltä osinkovuosi näyttää?

 

Osinkoehdotusten ilmaantuminen lähti tänä vuonna käyntiin siis alemmalta tasolta kuin vuodenvaihteessa ennakoin. Olen kuitenkin melko varma, että olen keskimäärin ollut maltillinen osinkoarvioissani, ja tänä vuonna saatujen osinkojen määrä lopulta kasvaa omassa salkussani hieman viime vuodesta, jos firmat noudattavat jokseenkin ennakoitavissa olevaa osinkopolitiikkaa. Tänä vuonna ei ainakaan vielä aleta vetää lamatunnelmissa liinoja kiinni osingonjaon osalta.

 

Ensi viikolla oman salkkuni firmoista SSAB, Cargotec ja Consti avaavat viime vuoden viimeisen neljänneksen tulokset, ja ilmoittavat osinkoehdotuksensa. Ne ainakin yhteensä voivat ilmoittaa Nokiaa isommasta osinkomäärästä oman salkkuni mittasuhteita jos laskee. Helmikuussa vuosituloksia ja osinkoehdotuksia julkaistaan vilkkaimmin, joten helmi-maaliskuun vaihteeseen mennessä tiedetään, olenko ollut oikeassa osinkojen määrän suhteen.

 

Katsotaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Puolivuotiskatsaus säästöihin 2023

Marraskuun tarinoita vuosimalli 2023