Verohallinto pani hösseliksi, kiva!

Tiistaina postiluukusta oli työpäiväni aikana kolahtanut veroviranomaisen kirje. Setävainaan perintövero oli saatu määrättyä tämän vuoden puolella. Olin itse asiassa olettanut, että tämä viesti tulisi vasta ensi vuoden puolella, sillä verottaja tiedotti syksyllä, että perukirjojen käsittelyssä oli ruuhkaa, ja käsittelyaika oli vuoden verran. Samalla tiedotteella kuitenkin kerrottiin, että ruuhkan purkua oli vauhditettu lisäämällä henkilökuntaa tällä osastolla, ja näköjään tämä tavoite on toteutunut. Kaikin puolin onnistunutta toimintaa verohallinnolta.

Verohallinnolta tulevien paperien sijoituspaikka.


Puheena oleva setäni kuoli tammikuun lopulla, perunkirjoitus toimeenpantiin huhtikuussa, perukirja saapui verohallinnolle toukokuussa, ja nyt joulukuussa tuli verotuspäätös. Myönteinen juttu, että se ehti saman vuoden verotukseen. Kahden veroerän maksupäivät ovatkin sitten vasta huhtikuussa ja kesäkuussa, joten ihan kiirettä ei niiden maksamiseen vielä ole. 

Pitänee silti tehdä verkkopankkiin maksutoimeksianto noille maksupäiville, ettei pääse unohtumaan. Välissä oleva aika kun on niin kovin pitkä. Jos olisin holtittomampi rahankäyttäjä, pitäisi koko summa maksaa tietenkin heti, ettei vahingossa tulisi tuhlattua rahoja tällä välillä. Ja käytännössä sen maksun voisi kyllä tehdä tässäkin tapauksessa ihan heti, vaikka mitään pelkoa äkillisestä tuhlailukohtauksesta ei olekaan. Tuo tilillä odottava raha ei nimittäin kasva korkoa senttiäkään. Ja välisijoituskohdetta ei noille rahoille niin lyhyeksi ajaksi kannata miettiä. Vai onko joku löytänyt niin korkeakorkoisen määräaikistilin, että tuo kannattaisi?

Mutta päällimäisenä on siis helpottava tunne, kun saa tuonkin asian pois roikkumasta.

Kommentit

  1. Bank of Norwegianin säästötililtä voisit saada summalle 1,75% koron, jos jaksat summan lähettää Norjaan odottelemaan. En ole ihan varma, voiko perintöveroa laittaa suoraan sieltä maksuun, vai joutuisitko siirtämään rahan takaisin omaan pankkiisi, kun maksun aika koittaa. Rahan siirtymiseen menee pari pankkipäivää per suunta.

    VastaaPoista
  2. Bank Norwegianin korko on tosiaan tässä markkinatilanteessa erinomainen, täytyy pitää se mielessä, mutta sen muut ehdot ovat tähän tilanteeseen hiukan hankalat. Pankin todella niukoilta, pikavippeihin keskittyneiltä sivuilta löytyy etsimällä pari lausetta talletustilin ehdoista.

    "Vaihtuvakorkoinen korko vuosittaisella pääomituksella" ilmeisesti tarkottaa, että korko lisätään vain kerran vuodessa. Eli muutaman kuukauden rahojen makuutus ei ole riittävän pitkä aika tämän tilin käytölle.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Sijoitussalkkuni paras vuosi koko historiassa

Kevät tuo taas osingot, pieni siirto sijoittamisen strategiapelissä