Yläkoulunopen veroilmoituksen ja osakesalkun kuulumiset

Hei taas, hyvät lukijat. Voitte lakata pidättelemästä hengitystänne: myös allekirjoittanut yläkoulunopettaja sai veroilmoituslomakkeensa määräajassa eli huhtikuun aikana. Keskiviikkona se kauan odotettu kirjekuori siis saapui. Pari päivää olisi siis vielä ollut aikaakin, ennen kuin olisin joutunut soittamaan verohallinnolle ilmoituksen puuttumisesta. (No jotkut tämän blogin lukijat eivät varmaan ennakkoon arvanneet, että aikoisin raportoida tässä blogissa lähes välittömästi veroilmoitukseni saapumisesta, joten aivan kaikki eivät ehkä osanneet  niin kovasti jännittää tätä tärkeää yksityiskohtaa.)

Joka tapauksessa tällaiselle kärsimättömälle odottajalle olisi hieman mukavampaa, jos sattuisi olemaan verohallinnon postituslistalla edes hiukan varhaisemmassa vaiheessa. Lisäysten ja korjausten tekemiseen on ainakin aikaa vielä toukokuun puoliväliin, joten eivätköhän ne myyntivoitot ja tappiot sekä tulonhankkimiskulut tule ajallaan verottajan tietoon minunkin tapauksessani.

Toinen tällä viikolla mielenkiintoni vanginnut asia oli kotimaisten pörssiyhtiöiden osavuositulokset. Oman salkkuni firmoista UPM, Orion, Nordea, Stora Enso, Nokia ja eQ ilmoittivat ensimmäisen kvartaalin kuulumisensa samalla viikolla, ja pitää sanoa, että päällimmäinen vaikutelma oli myönteinen. Varsinkin UPM ja Nokia ponnahtivat myös osakekurssiltaan kohti korkeampaa arvostusta, mutta muutkin olivat kurssireaktioista riippumatta aika hyvällä tuloksen tekemisen tiellä. 

Eli tasaista osakkeiden omistusta on ollut ohjelmassa. Mitään en ole niiden muutamien eQ-lappujen jälkeen myynyt, Orionin korkeahkoa arvostustasoa yhä pohdiskelen. Kuten myös muutamien harvojen tappioilla olevien osakesijoitusteni realisoimista verotuksen optimoinnin näkökulmasta. Mutta saa nähdä, mitä lopulta päätän tehdä.

Palailen varmaan ensi kuussa joko alku- tai loppupuolella ─ vähän yksityiskohtaisemmalla otteella näihin blogijuttuihin. Jos tulosjulkistuskausi tuo uusia mieltäni polttavia tai osakesalkkuani mullistavia yllätyksiä, niin sitten palaan piankin, mutta muuten voi olla, että loppukuusta vasta alkaa taas olla paremmin aikaa tällaiseen aikaa vievään harrastustoimintaan. Mutta kevät siis edetköön omaan tahtiinsa, minä kuljen kyllä mukana.

Kommentit

Tässä vähän mainoksia ja muuta mielenkiintoista:

Ota säästösi hallintaan

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitenkäs paljon siihen Suomen rikkaimpaan prosenttiin pääsemiseksi oikein tarviittiinkaan?

Kauppalehden salkkutoiminto on jo melkein hyvä...

Norwegian aiheutti ketjureaktion myös muille Nor-alkuisille pankeille S-alkuista unohtamatta