Pieni pörssiromahdus osavuosituloksen julkaisijoilla

Eilen torstaina oli aika mojova pörssipäivä, pitää sanoa. Nokiakin laski lähemmäs 20 %. Helsingissä se siis lasketteli 17,5 %, mutta Yhdysvalloissa NYSE-pörssissä jopa 21,3 %. Nordea ja Orionkin menettivät arvostaan reippaat lukemat, kumpikin yli 6 prosenttia.

Kun suunnittelin syksyn aikana tulevia pörssikauppoja, oli lähtökohtani siinä mielessä varovainen, että mitään hirmuisen suuria liikkeitä en ollut tekemässä, mutta tähän osavuositulosten aikaan suhtauduin kuin lyhyen tähtäimen optimisti. Johdonmukainen osavuositulospessimisti olisi saavuttanut paremman lopputuloksen.

Viime kerrallahan kerroin jo 11.10 tekemästäni Nokia-ostosta, jonka ajattelin olevan edullinen vielä ennen osavuosituloksen julkaisua. Tämähän olisi pitänyt tehdä tismalleen päin vastoin, myydä ennen osavuosikatsausta ne muutamat vanhat Nokiat, joista verotuksellisesti on etua, ja sitten ostaa tilalle sopiva määrä osavuosituloksen jälkimainingeissa.

Nyt uutena asiana voin raportoida ostaneeni UPM:ää 23,86 eurolla/kpl 16.10.2017 pienen nipun, sekä hieman Sampoa hintaan 45,5 €/kpl (nämä siis 18.10.2017). Ne eivät onneksi ole juuri laskeneet edes eilisessä härdellissä, mutta Sammon osavuositulos on vielä julkaisematta. Sillä on siis hyvä mahdollisuus vielä romahtaa. Mutta OK, tähän mennessä kaikki ei siis ole mennyt aivan päin honkia näissä ostoksissani.

Ja sitten eilen tein vähän tyhmän tempun, ostin pienen nipun sitä halventunutta Nokiaa, hintaan 4,33 euroa kappaleelta, mutta tosiaan tällä kertaa pienen määrän, vain puolet siitä mitä nämä muut ostokset ovat keskimäärin olleet. Jaa miten niin tyhmän? No jos pääasiallinen syy ostoon on se, että viimeisenä ostona on mukava katsella hieman edullisemmin ostettuja lappuja, niin onhan se vähän tyhmä syy. Pidän siis kyllä ylireagointina tuota romahdusta, mutta Nokian omistajana en mielelläni luota omaan puolueelliseksi muuttuneeseeni näppituntumaanihan tässä asiassa. Ja ihan riittävästi jo Nokia-riskiä muutenkin salkussa. No tulipa kerrottua tämäkin ostos, anonyymisti bloginimimerkin takaa, mutta kuitenkin...

* * * * *

Nyt eilisen perusteella olen päättänyt, että jätän Sammonkin ostamisen tällä erää tähän, vaikka olisin muutoin ostanut sitä vähän vielä lisää. Myyn ne suunnittelemani muutamat vanhan ostoerän Nokian osakkeet ja ne muutamat omistamani SSH:n osakkeet vielä ennen vuoden vaihtumista, mieluiten sitten kun hintataso vähän elpyy, mutta kaikki muut ostot ja myynnit saavat jäädä ensi vuoteen. Tai sitten siihen asti että hinnat muuttuvat radikaalisti. Luultavimmin kevään osingoillakin kasvatan pääosin pankkitiliä.

Tämähän se on ollut kantani jo tänäkin vuonna, laskua ja epävakautta on vielä tulossa, niinhän minä ennakoin. Kunnes sitten pieni optimismin kajo pääsi hieman sotkemaan hyvää strategiaa…

(Vaan ei silti, olen edelleen hyvin ylpeä sijoitussalkustani, ja uskon sen mahdollistavan hyvät yöunet jatkossakin...)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Sijoitussalkkuni paras vuosi koko historiassa

Kevät tuo taas osingot, pieni siirto sijoittamisen strategiapelissä