Kyselyihin vastaaminen, kiva vai tylsä keino ansaita pieniä lisätuloja?

Joskus aikaisemminkin olen esitellyt pieniä lisätuloja tarjoavia kyselysivustoja. Kyselyihin vastaamisen järkevyys jakaa mielipiteitä blogistienkin keskuudessa. Mitä näiden suhteen on tapahtunut minun tapauksessani? Itse en ole aivan varma virallisesta mielipiteestäni, mutta niin sanotusti jaloillani olen monessa tapauksessa äänestänyt erinäisiäkin kyselypaneeleita vastaan.

Muutamat testaamani kyselyntarjoajat ovat nimittäin hiljaa hiipuneet joko huonon taikka loppuneen kyselytarjonnan takia. Tai sitten vain ihan olemattomien palkkioiden perusteella. Kun on jonkin aikaa tutkimusmatkaillut kyselyjen viidakossa, huomaa myös, ettei pikkurahojen takia kannata kovin pitkällisiä tuokioita rehkiä, eikä päätään kannata hakata seinään. Tavoite ansaita euro kerrallaan kyselytutkimuksilla ei ole mikään suur elämäntehtävä.

Esimerkiksi Clixsenseen en viitsi kirjautua enää päivittäisen säännöllisesti tsekkaamaan, onko sopivia kyselyjä tullut, mutta ainakin viikottain jaksan sinne olen kirjautunut. Kyllästyminen ei ole siis täydellistä, ja vaikka tukumuksissa on todettu sellainenkin seikka, että pienen palkkion saaminen jostain asiasta useammin pikemminkin pilaa koko ilon, niin tässä ei varsinaisesti sitä ole tapahtunut.

Minulle uusi tuttavuus Yougov on onnistunut toisaalta osoittamaan, että laadukkaasti toimivan ja vastaajaa arvostavan kyselyntuottamistavan voi myös rakentaa. Tätä paneelia suosittelen varauksetta, jos kyselyihin vastaaminen kiinnostaa.

Seuraavista linkeistä voitte helpoimmalla tavalla liittyä kyseisten paneelien vastaajajoukkoon, ja alkaa tienata jotain pientä lisärahaa kyselyillä. Mainittakoon, että näitä linkkejä käytettäessä myös allekirjoittanut voi saada jotain pientä provisiota, jos innostutte jonkin paneelin jäseniksi, ja jos sopiva affiliate-kampanja sattuu olemaan käynnissä.Ehkä mukavimmat ja säännöllisimmät kyselyt tulevat täältä. Eli jos haluat järkevän mittaisia ja vaihtelevista aiheista tehtyjä kysymyksiä, joista hitaasti mutta varmasti kertyy aivan mukavan kokoisia lahjakortteja, niin Yougov on ehkä kaikkein ilmeisin kyselyjen tarjoaja, johon kannattaa ilmoittautua. Tähän en ainakaan minä ole kyllästymässä. Suomen kieli on hyvää ja kyselyt laadukkaita.


Tämäkin on suomenkielinen palvelu. Minulla kesti jonkin aikaa, että ilmoittautumisen jälkeen sain kutsun paneeliin, mutta kyselyistä saa selvää rahaa, jonka voi nostaa pikaisesti ja lyhentämättömänä PayPalista, kunhan on kertynyt yli 5 euroa nostettavaa.


Tällä sivustolla on ehkä eniten kyselyjä näistä mainituista, toimii alustana monillekin kyselyntarjoajille. Englanninkielinen sivusto, mutta suomenkielisiäkin kyselyjä riittää. Myös eniten sellaisia turhia kyselyjä, joista jo tarjoajan nimestä voi pian arvata, että ilmoitus soveltumattomuudesta kyselyyn on odotettavissa heti tai parin kysymyksen jälkeen.

Olen toisaalta itse tienannut eniten juuri tämän palvelun kyselyillä, ja kyllä se tietty osa kyselyistä on todella hyviä. Skaala on vain melko laaja myös laadun suhteen. Tienatun rahan nosto on nykyään hieman palvelumaksuisemman tien takana, kun Paypalin sijaan rahat voi nostaa Payoneerin tai Skrillin kautta.Suomenkielinen kyselyntarjoaja, ja mielestäni ihan OK kyselypalkkiot, aina melko sopivin välein tulee 10 euron lahjakorttiraja täyteen, kun sähköpostista löytyviin kyselyilmoituksiin viitsii reagoida.


* * * * *
Tässä vielä pari kuvalinkkiä, jos kyselyt kiinnostavat:Kommentit

Tässä vähän mainoksia ja muuta mielenkiintoista:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kauppalehden salkkutoiminto on jo melkein hyvä...

Kuulumiset virkavapaalta

Katsaus yläkoulunopen sijoitusvuoteen 2019