Kyselyihin vastaaminen, kiva vai tylsä keino ansaita pieniä lisätuloja?

Joskus aiemminkin olen esitellyt pieniä lisätuloja tarjoavia kyselysivustoja. Kyselyihin vastaamisen järkevyys jakaa mielipiteitä blogistienkin keskuudessa. Mitä näiden suhteen on tapahtunut minun tapauksessani? Itse en ole aivan varma virallisesta mielipiteestäni, mutta niin sanotusti jaloillani olen monessa tapauksessa äänestänyt erinäisiäkin kyselypaneeleita vastaan.

Muutamat testaamani kyselyntarjoajat ovat nimittäin hiljaa hiipuneet joko huonon taikka loppuneen kyselytarjonnan takia. Tai sitten vain ihan olemattomien palkkioiden perusteella. Kun on jonkin aikaa tutkimusmatkaillut kyselyjen viidakossa, huomaa myös, ettei pikkurahojen takia kannata kovin pitkällisiä tuokioita rehkiä, eikä päätään kannata hakata seinään. Tavoite ansaita euro kerrallaan kyselytutkimuksilla ei ole mikään suur elämäntehtävä.

Esimerkiksi Clixsenseen en viitsi kirjautua enää päivittäisen säännöllisesti tsekkaamaan, onko sopivia kyselyjä tullut, mutta ainakin viikottain jaksan sinne olen kirjautunut. Kyllästyminen ei ole siis täydellistä, ja vaikka tukumuksissa on todettu sellainenkin seikka, että pienen palkkion saaminen jostain asiasta useammin pikemminkin pilaa koko ilon, niin tässä ei varsinaisesti sitä ole tapahtunut.

Minulle uusi tuttavuus Yougov on onnistunut toisaalta osoittamaan, että laadukkaasti toimivan ja vastaajaa arvostavan kyselyntuottamistavan voi myös rakentaa. Tätä paneelia suosittelen varauksetta, jos kyselyihin vastaaminen kiinnostaa.

Seuraavista linkeistä voitte helpoimmalla tavalla liittyä kyseisten paneelien vastaajajoukkoon, ja alkaa tienata jotain pientä lisärahaa kyselyillä. Mainittakoon, että näitä linkkejä käytettäessä myös allekirjoittanut voi saada jotain pientä provisiota, jos innostutte jonkin paneelin jäseniksi, ja jos sopiva affiliate-kampanja sattuu olemaan käynnissä.


 
 *****
 
Päivitys: Nyttemmin voin suositella näistä kyselysivustoista vain Yougovia, joten jos satuit tutkimaan tätä vanhaa blogitekstiä, niin ole varmuuden vuoksi poistanut kaikki vanhentuneet linkit häirisemästä. 
 
Ainoa kyselysivusto, jota itse käytän, on Yougov, ja sillä sipuli.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämä A:lla alkava firma ostetaan ilmeisesti ulos pörssistä

Osakesalkun arvo pomppasi – miksi en stressaa ainakaan tästä?

Helmikuun katsaus: kuukausiosto kävi toteen