Kauppalehden salkkutoiminto on jo melkein hyvä...

Tänään kun kokeilin Kauppalehden virtuaalisalkkuni salkunpiirto-ominaisuutta, niin huomasin, että aiemmin vaivannut vertailuindeksin nurinkurinen piirtotapa ei enää vaivannut salkun kuvaajaa.

Nyt siis kuvaaja näytti indeksin kanssa kohtalaisen hyvin korreloivalta. Ainoa ongelma on, että en pääse päivittämään niiden omaisuuserieni arvoja, jotka eivät päivity automaattisesti. Eli kun omistan hieman Pyn Elite -erikoissijoitusrahastoa ja kahta USA:n pörssien osaketta, niin niiden arvo säilyy vielä toistaiseksi samana, Kauppalehden virtuaalisalkun näkökulmasta.

Ja kun markkinat viime päivityksen jälkeen ovat olleet laskuvoittoiset, minun salkkuni käyrä on hieman, selvästi alle prosenttiyksikön verran liian korkealla, koska en ole siis voinut päivittää alenneita arvoja. Onneksi näyttää siltä, että olen ainakin tällä hetkellä OMXH-yleisindeksiä sen verran edellä, että kokonaiskuva ei paljoa muuttuisi päivitystenkään jälkeen. Joten tiedätte nyt näkevänne lievää liioittelua yläkoulussa opettavan pörssigurun sijoitusmenestyksen suhteen.

Mutta toivottavasti pääsen pian päivittämään ne muuttuneet arvot tähän virtuaalisalkkuun, ettei vuosikatsauksessa vuoden 2018 loputtua ole mitään virhettä mihinkään suuntaan edes näissä havainnollistavissa käyrissä.

Vaan tässä siis on se uusi ja likimain oikea salkkuni arvokehitys tänä vuonna. Muutokset verrattuna 29.12.2017 päätöskurssiin.

Kuva 1. Sininen käyrä on siis minun salkkuni muutoskehitys, ja punainen on lähes tasaväkisesti kilpaileva OMXH yleisindeksi.


Ja vertailun vuoksi, tässä se aiempi uudistusversio, jossa ns. vertailuindeksi teki kaiken päinvastoin, kuin oikea indeksi:

 Kuva 2. Kilpailuni OMXH:n peilikuvan kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Sijoitussalkkuni paras vuosi koko historiassa

Kevät tuo taas osingot, pieni siirto sijoittamisen strategiapelissä