Shareville

Tähän mennessä olen näyttänyt teille itse tekemiäni Excel-taulukoita ja pylväikköjä, sekä Kauppalehden virtuaalisalkun käyriä salkun arvon kehityksestä.

(Sivumennen sanoen tuo mainittu Kauppalehden virtuaalisalkku alkaa vihdoin toimia pitkällisen uudistusvaiheen jälkeen. Joka asiasta nimenomaan salkun käyttäjien on pitänyt kirjoittaa palautetta, mutta kun kymmeniä korjauksia on tehty ihan perusasioihin käyrien piirtämisessä ja omaisuuserien arvojen määräämisessä, niin pikku hiljaa salkkutoiminto alkaa olla eri asioissa yhtä hyvä kuin aiemmin, ja ihan varmasti kätevämpi käyttää nyt kuin silloin vanhan version aikaan.)

Jos jollain on ollut epäilyksiä salkkuni suhteen, niin nyt olen päättänyt jakaa tiedon Nordnet-salkkuni kehityksestä. Tämä hoituu kätevästi Sharevillen kautta.

Ennen kuin katsot Sharevillen kautta salkkuni kurssikehitystä, kerron pari asiaa.

1) Katsokaa salkkuni kurssikehitystä sillä silmällä vasta lokakuun 2018 alusta alkaen, sillä ennen sitä suurin osa salkustani eli kotimaiset osakkeet olivat vuosikausia Nordeassa. Sharevillen kurssikehitys tuolta ajalta kuvaa vain pientä osuutta salkustani, eli sen amerikkalaisia osakkeita. Siis jos vertailet kurssikäyriä, tiedä, että ennen viime syksyä et vertaa salkkuni kehitystä, vaan jotain muuta. (Sharevillen salkkutoiminto on niin tiiviisti ”naimisissa” Nordnetin salkun kanssa, ettei Sharevillen salkun muutoskäyrien näkymistä voi katkaista lyhyemmälle ajalle kuin Nordnetin tiedot salkusta ulottuvat, joten näillä mennään.)

2) On hyvä lisäksi muistaa, että noin 6-7 prosenttia sijoitussalkustani on nytkin PYN-Elite rahastossa, ja sillä ei ole mitään tekemistä Nordnetin kanssa, joten sen vaikutus ei näy Sharevillen kurssikäppyröissäkään.

Mutta tässä se Sharevillen linkki:
Linkki Sharevilleen


Kuvakaappaus Sharevillen nykyisestä tilanteesta.

En ole tähän mennessä mitenkään osallistunut Sharevillen keskusteluihin, enkä ole klikannut seuraamisnäppäintä kiinnostavia salkkuja nähdessäni, mutta seuratkaa toki te muut minun salkkuani, jos huvittaa. Alan varmaan itsekin aktiiviseksi Sharevillen salkkurintamalla pikku hiljaa ja alan seurailla muiden salkkuja myös vähän kerrallaan. Ehkä.

Mutta nyt teillä lukijoilla on jotain vihjettä siihen suuntaan, että minulla on oikea sijoitussalkku, vaikka kokoluokkia ei tästä paljastukaan, enkä osakkeiden lukumääriä ole paljastanutkaan.

Seuraava blogiteksti luultavasti käsittelee Nokian ja UPM:n ja ehkä Storankin tuloksia ja osinkoehdotuksia. Jotenkin tuntuu siltä, että alkuvuoden nousu jatkuu vielä silloinkin. Saa nähdä.

Kommentit

 1. Moro! Jos haluat blogiystävällisemmän version salkkusi esittelystä, niin kopioi tämä loru blogikirjoituksesi tekstikenttään. Siinä pääsee katselemaan helpommin asioita, ja lisäksi ne päivittyvät aina automaattisesti. Kohtaan "period=180" laita numeroksi kuinka pitkän aikajakson haluat esittää (180 = 180 päivää = n 6 kk). Ja laita rimpsun molempiin päihin <> (tänne ei saanut jättää HTML-koodia sisältäviä kommentteja)

  Laitoin lisäksi salkkusi seurantaan :) t: RJW

  iframe allowtransparency="true" frameborder="0" height="315" scrolling="no" src="https://www.shareville.fi/widget/portfolio/22275/yield?period=180" width="100%"></iframe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipä hei,

   Kiitos vinkistä! Tuota mainitsemaasi konstia aloin etsiä juuri silloin lauantaina, kun kirjoitin tämän blogitekstin. Valitettavasti en sitä tuolloin vielä hoksannut, vaikka jostain muista blogeista (ainakin Fyysikon osingoista) olin tuollaisen pannut merkille. Sitten sunnuntaina tuo "widget" -tyyppisen systeemin ohje löytyi Nordnet-blogista haun avulla, ja päätin tehdä näillä työvälineillä kokonaan uuden sivun tähän blogiin.

   Eli sivu nimeltä OMISTUKSET on tämän blogin etusivun ylärivillä, ja siellä on pysyvästi tuollainen käyttäjäystävällinen reaaliaikainen kuvalinkki, tai mikä onkaan.

   Ehkä kuitenkin jätän muistoksi tähän blogitekstiin tuon tämän hetken tilannetta kuvaavan pienen kuvakaapauksen, joka paremman puutteessa siihen jäi. Voi nimittäin olla, että seuraavina kuukausina kovinkin harvoin näkyy noin plusmerkkistä kehitystä sekä salkun että indeksikäyrän loppupäässä, ja ero vielä salkun eduksi...

   Poista
  2. Ja lisäksi suosittelen muillekin Sharevilleä käyttäville bloginpitäjille tuota yllämainittua ohjetta, tai sitten Nordnet blogiin haku sanalla widget, niin ohje löytyy!

   Poista
  3. Laitan ohjeet muistiin - jos joskus kehtaan Nordnet-salkkuani blogissani näyttävästi esitellä, kaivan ohjeet esiin. Se hetki ei tosin taida olla lähellä. Niin tietty aina täytyy selitellä. Vaikka euroissa ois mennyt ihan ok, voi käppyrät näyttää "mitä sattuu", jos alkuun on pikkusummilla sählännyt ISON pudotuksen on prosenteissa nousua tehtävä paljon niillä isommillakin summilla, vaikka euroissa jo ihan ok meniskin :)

   Laitoin kans salkkusi seurantaan. Blogisi on pitkään ollut seurantalistalla mut salkku mennyt ohi.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Sijoitussalkkuni paras vuosi koko historiassa

Kevät tuo taas osingot, pieni siirto sijoittamisen strategiapelissä