Tulostietokauden tunnelma tihenee ensi viikolla

 

No niin. Viime viikolla siis kerroin Nokian osinkoehdotuksesta. Tällä viikolla salkkuni kotimaisista (tai ainakin Helsingin pörssissä noteerattavista) yhtiöistä kolme antoi tulostiedotteen. Samalla tuli tietoon näiden osinkoehdotukset viime vuodelta.

 

Käydäänpä läpi tämän viiko saldo. Keskiviikkona SSAB julkisti ihan ok tuloksen ja osinko on 5 kruunua osakkeelta. Olin vuoden vaihtuessa itsekseni ennakoinut, että kaipa se johonkin viiden kruunun tienoille eli puoleen euroon tässä vaiheessa laskee. Ainoa ongelma oli sillä hetkellä hyvin suurpiirteinen muistikuvani ruotsin kruunun kurssista, todellisuudessa 5 kruunua tarkoittaa noin 44 senttiä. Ei paha haksahdus kuitenkaan.

 

Torstaina Cargotec antoi myös ihan kivan tulostiedon, ja ilmoitti 2,15 euron osingosta. Olin vuodenvaihteessa ajatellut hieman varovaisempaa osingon nostoa ja arvioinut 1,7 euron osinkoa, joten tämä oli vuoden ensimmäinen yllättävän hyvä osinko. Pääasia joka tapauksessa, että osinko on sopusoinnussa tuloksen kanssa.

 

Consti ilmoitti perjantaina maksavansa 0,7 euroa osakkeelta, odotukseni oli noin 0,6 euroa. Tulostiedotteessa kerrottiin tälle vuodelle odotettavasta lievästä tuloksen laskusta, mutta silti ihan ok voitollisesta meiningistä.

 

SSAB:n ja Cargotecin osakkeen hinta nousi tulostiedotteen myötä ihan kivasti, Consti laski 1,3 prosenttia. Tuollainen pieni tavalliseen päivittäiseen markkinakohinaan hukkuva notkahdus oikeastaan kertoo vain sen, että tulostieto ei ollut Constinkaan kohdalla mikään todellinen pettymys.

 

Nyt siis neljä yhtiötä 24:stä kotimaisesta yhtiöstä, joita salkussani on, on ilmoittanut osinkoehdotuksensa, ja tähän mennessä osingot ovat olleet keskimäärin karvan verran kitsaammat kuin mitä uutena vuotena itsekseni ennustin. Kolme päivää on tulostietoja ja osinkoehdotuksia tullut kerran päivässä, mutta maanantaina 5.2.2024 alkaa vuoden kiivain tulostietoviikko, sillä jopa 11 omistamaani OMXH- kotipörssin firmaa antaa tulostiedotteen viiden pörssipäivän aikana.

 

Maanantaina 5.2. Nordea ja OmaSP, tiistaina 6.2. Eq, keskiviikkona 7.2. Capman, Fortum ja Sanoma, torstaina 8.2. Aktia, Huhtamäki ja Sampo, perjantaina 9.2. Digia ja Teleste. Tämän jälkeen 15, eli lähes kaksi kolmasosaa omistamistani firmoista on tiedottanut tuloksestaan ja mahdollisesta osinkoehdotuksestaan. Taitaa olla, että suurin osa vuoden osingoista on 9.2. siis jo tiedossa.

 

Ehkäpä siinä vaiheessa on mukava kertoa taas tilannetietoa siitä, miltä osinkokevät tällä kertaa näyttää ihan oman salkun näkökulmasta käsin. Kivalta varmaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Puolivuotiskatsaus säästöihin 2023

Marraskuun tarinoita vuosimalli 2023