Blogin karut 1v-synttärit

Välillä tässä bloginpidossa iskee ajatus, että olisiko sittenkin pitänyt keksiä tälle blogille vähän vetävämpi nimi. Olisi lukijoitakin enemmän.

Siis, olenhan minä muun muassa sitä kuuluisaa Laiskaa Sijoittaajaa paljon laiskempi, P. Ohattaakin rikkaampi, saan Osinkokuningastakin enemmän osinkoja, ja pysyn pystyssä vaikka olisi vain kaksikin jalkaa maassa kerrallaan ja niin edelleen. Pitäisikö tätä markkinoida tehokkaammin?

Mutta silti on pakko myöntää ensinnäkin se, etten ole missään asiassa mikään aivan poikkeuksellinen erityisyksilö, jonka blogilla voisi itsestään ajatella olevan suurta julkisuusarvoa. Ja myöntää sekin pitää, että piensijoittajablogien ekosysteemissä monet lahjakkaat blogistit ovat onnistuneet luomaan blogeihinsa vetävien nimien ohella myös yllättävän hyvin kohtalaisen laajaa yleisöä kiinnostavia sisältöjä.

Vaikka toki nyt itsekin pidän tätä omaa blogiani lajissaan ihan kivana, niin mitään oikotietä onneen ei tässäkään ole. Harrastajana kasvatan lukijakuntaani vain niin tarmokkaasti ja tehokkaasti, kuin viitsin ja haluan. Jos en heti keksi hyvää kuvaa blogitekstiin, niin sitten jätän sen ilman kuvaa, eikä se varmaankaan haittaa ketään. Tämän blogin kasvupotentiaali toisaalta täyttyy varmastikin paljon hitaammin kuin niillä, jotka panostavat hakukoneoptimointiin ja ulkoasuun ammattimaisemmalla otteella. Eikä sekään haittaa.

Uskon kuitenkin edelleenkin, että tällaisille aivan harrastuspohjaisille ja hieman kotikutoisillekin pitkään jatkaville blogeille on ihan sellaisenaan tilausta. Ja joskus se, että blogisti yrittää keksiä jotain parempaa ja ammattimaisempaa ansaintalogiikkaa hyvin menestyneelle blogilleen saattaa pilata sen blogin, mutta ei sitten tuokaan mitään muuta kunnollista tilalle. Jos kohtuullisen moni haluaa lukea maksutonta blogia, niin se ei kerro mitään siitä, että moni haluaisi ostaa vaikkapa maksullisia konsulttipalveluja bloginpitäjältä.

Silloin kun aloitin tämän blogin, ajatuksena oli nimenoman blogin pitäminen, ja se että se juuri olisi sinänsä se tavoite. Ei tarvita mitään oikeita taloudellisia kannusteita. Kunhan edes joku joskus lukee.

Vuosi on kulunut bloginpitäjänä, ja yksivuotissyntymäpäivät jäivät kuun vaihteessa aivan kokonaan juhlimatta. Olkoon tämä nyt sitten se ihan hiukan myöhästynyt synttäribloggaus. Ilman kakkua tällä kertaa. Ensi kerralla ehkä paremmat tarjoilut...

* * * * *


Kommentit

 1. Kiitos maininnasta! Ensi kerralla sitten kakkua :)

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea vaan! Minä ainakin luen mieluiten blogeja, joissa kirjoittajan persoona on aidosti läsnä. Olkoon sitten kuinka kotikutoisia ja harrastelijamaisia hyvänsä. Pidä vaan oma tyylisi! Liian moni blogi on jo mennyt pilalle, kun kirjoittaja on alkanut mainostamaan tekstin seassa tavaraa ja yhteistyökumppaneita.

  VastaaPoista
 3. Blogiasi on ilo lukea!

  Itse olen usein kuullut sellaisen neuvon, että ensimmäiset 2 vuotta kannattaa keskittyä vain ja ainoastaan sisällön tuottoon. Sen jälkeen on helppo alkaa realisoimaan potentiaalia ulkoasu - ja hakukoneoptimoinnilla. Tavallaan antaa ensin aikaa itselleen löytää oman tyylin, jolla erottuu massasta. Sijoitublogejakin on viimeisten 3 vuoden aikana tullut vaikka millä mitalla!

  Mutta kukapa näistä neuvoista osaa sanoa, mikä on kaikkein järkevintä. Tuo on vain yksi tapa ajatella, jota myös itse olen noudattanut. Jos nautit blogin säätämisestä niin ei siitä ainakaan haittaa ole jos alkaa keskittyä enemmän ulkoasuun jo aikaisemmassa vaiheessa.

  Tässä kohtaa on pakko sanoa, että helpoin tapa luoda siisti ja yksinkertainen blogi olisi siirtyä suoraan Wordpressiin ja omalle domainille. WP:llä mahdollisuudet on käytännössä rajattomat ja Bloggerin siirtäminen sinne on erittäin helppoa. Toki vie aikaa muutaman tunnin. Omasta puolestani voin sanoa, että WP:n käyttäminen on 1000 kertaa mukavampaa ja helpompaa, kuin bloggerin. Olisinpa tajunnut sen jo aikaisemmin.

  PS: Itse käytän nykyään melko paljon aikaa sivustoni optimointiin, mutta voin sanoa, ettei tuo aika ainakaan hukkaan mene. Hakukoneoptimointi ja nettisivujen tekeminen on erittäin opettavaista ja hyödyllistä hommaa.

  T. Omistajavaurastu.com

  VastaaPoista
 4. Onnittelut ekasta vuodesta! Minusta on kiva lukea nimen omaan "kotikutoisia" blogeja, joissa ei ole liiallista markkinahenkisyyttä tai klikkijournalismia.

  Toki täytyy myöntää että itse välillä otsikoin juttujani hakukoneet mielessä, koska ainahan sitä on hauskempi kirjoittaa mitä enemmän on lukijoita.. :)

  VastaaPoista
 5. Oman blogin nimi tuli kun kauppalehdessä oli joku artikkeli, missä oli lause "laatukorvatun tuottavuuden romahdus". Kuulosti vain hyvältä.

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoon! Minusta blogisi nimi on hyvä. Laiskalla blogien lukijalla (minulla) kun meinaa mennä Osinko- ja Talous-nimiset blogit välillä sekaisin :). Siis _välillä_ , ei jatkuvasti.

  Oma blogini oli aluksi mielestäni erittäin tylsällä nimellä "Oma talous haltuun - Palkansaaja vaurastuu".

  Hetken mielijohteesta lätkäisin sitten Sharevilleen nykyisen nimimerkkini, jonka vaihdoin sittemmin blogiinkin. Olenpahan vain kulkumies, joka kähmii talteen, mitä löytää, eikä luovu niistä kuin vahingossa...

  Seurailen juuri nyt päivittäin useampia aihepiirin blogeja, jotka täydentävät kyllä hyvin toisiaan. Oma päätökseni pitää toistaiseksi: eurot näkyviin, siinä voi verrata omaan tilanteeseen, voi seurata kehitystä, todeta, ettei kyseessä olekaan mikään järjestelmällinen 60%-tuloista-säästäjä, vaan karuudessaan sitä, mitä säästäminen oikeasti usein on. Vastaavanlaisia blogeja luen erityisen mielelläni.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Sijoitussalkkuni paras vuosi koko historiassa

Kevät tuo taas osingot, pieni siirto sijoittamisen strategiapelissä