Pienen sijoitusblogin mainostulot, tapaus Yläkoulunope, osa I

Jos ei muita, niin ainakin nykyisiä ja tulevia bloginpitäjiä voi kiinnostaa, miten mainostaminen on toiminut ja tuottanut tällaisella pienenpuoleisella blogilla. Hyvin ja/tai säännöllisesti tuottavat blogithan ovat aika useinkin käsitelleet sitä, miten
Kuvan rahoilla ei ole mitään tekemistä mainosrahojen kanssa.
ne mainostulot virtailevat tilille, mutta ehkä tällainen vaatimattomampi esimerkki on tavalliselle "mediaanibloggarille" jopa vielä valaisevampi.

Yksi sijoittajablogien ongelma on tunnetusti, että piensijoittajablogien lukijoilla on useimmilla jo arvo-osuustili, ja esimerkiksi Nordnetin asiakkaaksi voi yksi ihminen alkaa vain yhden kerran. Eli parhaiten aiheeseen liittyvät affiliate-mainokset eivät välttämättä tuota mitään myyntiä, mutta ovat tietenkin blogin koristeina lähes parhaita mahdollisia.

Säästäväisyyteen ja sijoittamiseen liittyvän blogin yhteydessä ei kannata mainostaa mitään kalliiden tavaratalojen valikoimia, sillä vaikka rahankäytön täyskieltoa tuskin kukaan ajaakaan, niin ihmiset eivät tällaisilla sivuilla vieraillessaan ole varsinaisesti etsimässä kohteita kulutukselleen. Moni kävijä on varmaan kohtalaisen varakas, mutta säästämismoodissa, niin kuin järkevää onkin.

Eikä varmaan ole sattumaa, että muotiblogit toimivat aina niin hyvinä esimerkkeinä mainosten tuottavuudesta. Pikavippimarkkinoinnista puhumattakaan. Toisaalta tämä talousaihekaan ei itsessään ole mikään varsinainen epäkaupallisuuden esineellistymä, joten jokunen mainos sivun laidassa tai blogitekstin lopussa ei vie blogin tunnelmaa ihan niin hunningolle, kuin erämaan rauhasta tai vaaliehdokkaan yleispoliittisista ihmisoikeusaatteista kertovilla sivuilla saattaisi tapahtua.

Joten tältä pohjalta voisin nyt paljastaa, minkä verran tällaisen pienen kävijämäärän blogissa ensimmäisenä vuonna on kertynyt mainostuloja. Lukijoita ja katsomiskertoja minulla ei ole lainkaan niin paljoa kuin menestyneimmillä säästö- ja sijoitusblogeilla, noin parikymmentä tuhatta katselua ensimmäisen vuoden aikana Bloggerin oman tilaston mukaan, ja hidasteena siis on se mainonnallisesti haasteellinen aihepiiri.

Ensiksi, hankittu rahamäärä ei ole nolla euroa, mikä sekin olisi aivan hyvin mahdollista. Alkuvuodesta 2016 otin käyttöön Tradetrackerin, Tradedoublerin ja Euroadsin tarjoamat affiliate-tyyppiset mainosohjelmat, joiden käyttöönottoon minulla oli silloin aika kovakin kiire, sillä mainosten sijoittelu ansaintatarkoituksessa omaan blogiin tuntui aika mielenkiintoiselta bloginpidon osalta.

Ensimmäinen mainoskomissio tuli Tradedoubleriin, ja oli noin 0,95 euroa. Ja sitä ei tietenkään voi nostaa ennen 50 euron rajan täyttymistä. Sitten syksyllä, juuri kun olin todennut blogissani, että esim. yhden euron lisätulojen hankkiminen vuodessa näin pienellä talousblogilla olisi melkoisen utopistista, huomasinkin, että Tradetracker oli rekisteröinyt jopa kaksi myyntitulokseen johtanutta klikkausta. Toinen niistä oli sähkösopimuksen kilpailutus, ja toinen oli jokin akkukaupan pieni myynti, ja minulla oli yhtäkkiä yli kymmenen euroa tienestejä Tradetrackerissa. Rahantulon maksimoimiseksi pohjalla oli myös Tradetrackerin aloitusbonus, kymmenen euroa.

Kun Tradetrackerin tulot maksetaan automaattisesti, jos 25 euron raja ylittyy, niin hiemanhan se vieläkin jäi alle. Tradetracker tosin sallii sen, että myös mainosten julkaisija ostaa omien mainostensa kautta tuotteita, sillä sitä kautta tuleva myynnin lisäys on mainostajankin edun mukaista. Klikkauksistahan Tradetracker ei mainostajaa laskuta, vaan myynti on se mistä mainostaja maksaa ja mainoksen julkaisija saa provikkansa. Ostin itse joulun alla pari kirjaa siten, että samalla kokeilin oman mainokseni toimivuutta, ja sain myyntiprovikan. Tämän jälkeen on joku muukin ihminen vielä tuottanut pari pientä myyntitapahtumaa.

Joka tapauksessa lopputulos on se, että tänä vuonna tammikuussa sain Tradetrackerilta ensimmäisen tilisiirron, kun kaikki tarpeelliset maksut olivat tulleet myös mainostajan taholta maksetuiksi. 27,39 euron mainosprovisio on nyt omalla pankkitililläni, ja ne ovat ensimmäiset blogista saadut mainostuloni. Ehkä pullojen keräämisestä saisi paremmat tulot, mutta kun mainoksista saa melkein kolme kymppiä yhdellä kertaa, niin sitä rahan tienaamisen kitkaisuutta ei tässä niin huomaa. Ja eihän tätä kannata verrata leipätyöhönkään, kun yhden äkillisen sijaistunnin pitäminen hyppytunnilla voittaa vuoden ahkeroinnin blogissa. Mutta ammattimaistahan tämä blogitoiminta nyt selvästi on, kun olen saanut tästä rahaakin! Veroilmoitukseenkin tämä pitää laittaa.

Jätän vielä Google AdSenseä käsittelevän tekstini johonkin seuraavaan kertaan. Sen suhteen en sitten voikaan puhua yhtä suuresta menestystarinasta kuin Tradetrackerin kanssa.


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämä A:lla alkava firma ostetaan ilmeisesti ulos pörssistä

Osakesalkun arvo pomppasi – miksi en stressaa ainakaan tästä?

Helmikuun katsaus: kuukausiosto kävi toteen