Yleiselektroniikka lisäsi osinkoaan

Nyt viimein kaikki osakesalkkuni suomalaisyhtiöt ovat tiedottaneet tuloksena ja osinkonsa. Viimeisenä tulostiedottajana oli torstainen Yleiselektroniikka, joka on pörssiin vuonna 1988 listattu pienehkö komponenttien jakelija.

Osinko kasvoi yhdellä sentillä, ja on nyt 31 senttiä osaketta kohti. Tulos pieneni jonkin verran, osakekohtainen tulos oli 0,56 euroa. Voidaan siis päätellä että suurin osa vuoden tuloksesta jaettiin nyt omistajille. Yhtiö kuitenkin arvioi tuloksen olevan tänä vuonna parempi. Firmalla on toimintaa Suomessa, Baltiassa ja Venäjällä, ja se tietenkin vaikuttaa riskeihin. Tilinpäätöstiedotteessa mainitaan Venäjän hankala pakotetilanne ja Baltian alihankintapainotteisen toiminnan suhdanneherkkyys.

Yleiselektroniikka ilmoitti tammikuun lopulla ostaneensa 90 % enemmistöosuuden Noretron Komponentit Oy:stä, ja tällä kaupalla Yleiselektroniikka arvioi parantavansa jo vuoden 2017 tulosta.

Tällä melko epälikvidillä yhtiöllä on siis omat hyvät ja huonotkin puolensa. Tähän mennessä se on ollut ihan hyvä ja pitkäaikainen sijoitus, ja tuottanut osinkoja mukavasti. En osta sitä lisää, eikä se ole myöskään kärkipäässä myyntilistalla. Katsotaan mitä tapahtuu.

* * * * *

Tätä blogia seuraa varmaan nyt ja varsinkin tulevaisuudessa jo niin suuret määrät sijoittajia, ja jotkut heistä uusia, joten pakko tähän on taas varoituksen sana sijoittaa. Jos firmasta on juttu Arvopaperi-lehdessä tai muussa isossa sijoittajien suosimassa viestimessä, niin se voi kertoa sitä, että tämän jälkeen firman hinnassa on jonkin verran ansiotontakin arvonnousua. Pienen firman kohdalla ei tarvita montakaan ostajaa hintapiikkiin, joten pienikin viestintäväline, kuten blogi, voi aiheuttaa hintaan nousupainetta.

Eli jos kaikki lukijat kiinnostuvat firmasta, ja muutamat päättävät jopa ostaa, niin siinä ei ole jonkin Nokian tai UPM:n tapauksessa mitään varjopuolia, mutta pienen ja epälikvidin pörssiyhtiön tapauksessa se voi aiheuttaa jonkinlaisen hinnoitteluhäiriön. Eli jos yhtiö alkaa kiinnostaa (siis mikä tahansa monelle lukijalle uusi pieni yhtiö minkä tahansa blogin aiheena), niin kannattaa mieluummin seurata joitakin aikoja kurssia, verrata sitä tunnuslukuihin, eikä rynnätä äkkinäisiin ostoihin. Ja kuten tiedätte, tässä blogissa ei ole sijoitussuosituksia, vaan pelkkiä amatöörin kertomia blogijuttuja omista sijoituksistani ja jonkinlaisista periaatteistani.

* * * * *

PS. Nyt siis on selvää, että saamieni osinkojen määrä on tänä vuonna suurempi kuin minään aiempana vuonna. Tähän suuntaan sen pitääkin mennä. Katsotaan nyt vielä, muuttuko tilanne yhtiökokouksissa. Juuri koskaan ei muutu.

* * * * *

Tilaa Haltin uutiskirje ja saat -20% alennuksen verkkokauppaan!

Kommentit

Tässä vähän mainoksia ja muuta mielenkiintoista:

Ota säästösi hallintaan

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitenkäs paljon siihen Suomen rikkaimpaan prosenttiin pääsemiseksi oikein tarviittiinkaan?

"Lyhyt" selostus hahmottelemistani seuraavien vuosien sijoitus- säästö- ja rahankäyttöperiaatteista

Norwegian aiheutti ketjureaktion myös muille Nor-alkuisille pankeille S-alkuista unohtamatta