Ajankohtaista ja jännää pörssiasiaa: Nokian "Samppadiili" julkaistiin

Niille, jotka eivät ole kulleet sanaa Samppadiili, voin kertoa, että Nokia, tuo tietoliikenneverkkoihin keskittynyt pörssiyhtiömme on neuvotellut Samsungin kanssa patenttimaksuista, joita Samsung tulee maksamaan jatkossa. Nokiahan myi taannoin oman puhelinliiketoimintansa, minkä jälkeen puhelinpatenttien kohdalla ei enää tarvittu ns. ristiinlisensointia. Uudet sopimusehdot siis tarvittiin Nokian omistamien patenttien käytölle.

No, nyt välimiesoikeus, jonka harteille oikean korvaustason määritys oli annettu, toi ilmoille pitkään odotetun päätöksensä. Kauppalehden keskuskelupalstalla tämä pitkään odotettu sopimus on kulkenut nimellä Samppadiili, Samsugin lempinimen mukaisesti. Sopimuksen tulevaa hyvyyttä on etukäteen tuolla palstalla hehkutettu ja toisaalta myös maanrakoon asti halveksittu.

Itse en myönnä noiden keskustelupalstojen haihatteluille olevani mitenkään vaikutusaltis. Silti olen tehnyt jonkinlaisen päätelmän, että tuo sopimus saattaisi yllättää matrkkinat positiivisesti. Olen ennestäänkin omistanut Nokian osakkeita, ja olen nyt hiljalleen lisäillyt Nokian osuutta ostamlla lisää osakkeita.  Siis samalla kun on tullut myytyä jotain "turhia" osakkeita pois. Palaan näihin osakeasioihin yksityiskohtaisemmin myöhemmin, kun päästään sijoitusfilosofian syövereihin.

Nyt kuitenkin kävi niin, että tuon "Samppadiilin" julkistamisen jälkeen Nokian kurssi romahti yli kymmenen prosenttia. Tutkin Nokian antamaa tiedotetta, ja sen siitä ainakn voi päätellä, ettei tuo sopimus mitenkään mullistanut Nokian Technologies -osaston liikevaihtoa aiemmasta. Eli mitään valtavaa kurssinousua ei voisikaan olettaa.

Ylireagointina tuota hinnanromahdusta moni asiantuntija (ja moni asiantuntijana esiintyvä verkkonimimerkki) kyllä pitää. Odottivatko markkinat aidosti siis niin hyvää ja valtavaa sopimusta, että mullistava muutos oli jo laskettu kurssiin? Ehkä, jätetään tämä hautumaan.

Mutta miten minä asiaan suhtauduin tähän salkkuni toiseksi suurimman omistuksen romahdukseen? Ns. hyppytunnillani työpaikallani eli eräässä suomalaisessa yläkoulussa tarkistin Nokian kurssin, mutta arvaatteko miten reagoin? Siis työaikana en mitenkään, mutta sitten? Paljastan sen koko nettikansalle seuraavassa blogiteksitissäni (pitäisikö näitä kutsua postauksiksi?)

(No, tietenkin tässä blogin alkuvaiheessa, kun kukaan tai melkein kukaan ei varmasti lue näitä ainakaan heti, tällaisten cliffhangereiden teho jää vajaaksi, mutta pakko näitä tuotoksia on pätkiä, varsinkin työpäivän iltana, kun on kymmenen muutakin asiaa hoidettavana. Eli rentoudu vain, kukaan ei luultavasti jännitä kanssasi!)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puolivuotiskatsaus säästöihin 2023

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Marraskuun tarinoita vuosimalli 2023