Tuloksia Nokialta ja Telesteltä

Tänään Nokia julkaisi tilinpäätöstiedotteensa, joten ehkä on aika palata hetkeksi tarkastelemaan tämän perinteikkään yhtiön monipolvista taivalta. Kuten jo kerroin, olen lisännyt Nokiaa tänä vuonna pariinkin kertaan.

Kun osavuosituloksen lukee, niin tuloskehitys on kulkenut ihan hyvää rataa, eikä mitään negatiivisia yllätyksiä osu ainakaan omiin silmiini. Osinko on melko hyvä, ja vaikka Nokia maksaa ns. ylimääräistä osinkoa osana pääomarakenteen optimointiohjelmaansa, ei tässä nytkään koko vuositulosta olla osinkoihin tuhlaamassa.

En osannut kauhistua siitä, että tulevaisuuden ennustaminen oli tässä kohtaa jätetty tekemättä, vaikka Kauppalehden uutispäällikkö kuvasi sitä ikäväksi yllätykseksi:


 
(Huomatkaa, osaan käyttää Twitteriä!)

Nokian kurssi näköjään aamupäivällä laski oikein reippaasti, mutta palautui takaisin eilispäivän hintaan. Nyt illansuussa se näyttäisi laskeneen taas pari prosenttia miinukselle. Oli miten oli, julkaistu tulos riittää minulle, joten odottelen taas passiivisesti seuraavaa osavuositulosta.

Teleste julkaisi viime viikolla ihan kivan tuloksen, mutta ilmeisesti loppuvuoden tulos ei ollut ihan tarpeeksi ennätyksellinen, joten senkin kurssi on ollut laskusuunnassa. Viime vuonna Telesten hyvä kehitys taisi olla se yksittäinen tekijä, joka nosti salkkuni kehityksen indeksien yläpuolelle, joten ehkä pieni takapakki on nyt vuorossa. Mistään ylihinnoittelusta en silti puhuisi.

Eli yhteenvetona, ne ostot, joita olen tammi-helmikuussa tehnyt, eivät ole olleet ajoituksen mestarinäytteitä. Ajatuksena minulla on saattanut ostohetkellä olla, myönnetään, pieni vedonlyönti tulosjulkistusten vaikutuksesta kurssiin. Siltä osin ostot ovat menneet metsään. Kuitenkin ainoa järkevä syy ostaa osaketta on luottamus yhtiön pitkän ajan tuloksentekokykyyn. Ajoitus on tässä katsannossa pieni murhe, ja seuraavan tulosjulkistuksen sisällön arvaaminen on pelkkää arpapeliä. Pitkän ajan kehitys ratkaisee, ja sitä yritän arvioida.

Nokian ja Telesten pitkän ajan näkymiin luotan suhteellisen vahvasti, joten tuo osakeostooni mahdollisesti vaikuttanut lyhyen tähtäimen ”vedonlyönti” ei vääristänyt pahasti salkunmuokkaustani. Myöhemmin keväällä aion vielä tutkia jälkiviisaana, miten alkuvuoden myynnit osuivat. Osasinko luopua heikoista osakkeista, vai olisiko niitä myytyjä päinvastoin pitänyt lisätä?

Salkkuni osingot ainakin kasvavat viime vuoteen verrattuna, sen tiedän jo nyt. Pieni päivänpaiste tämän vuoden risukasaan.

Lopuksi: suosittelen tarkkojen lukujen lukemista suoraan tilinpäätöstiedotteista. Ovat niissä hyvin esitettynä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puolivuotiskatsaus säästöihin 2023

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Marraskuun tarinoita vuosimalli 2023