Jatkoa edellisestä: Reaktioni Samppadiiliin

Niin, mitä siis tein, kun edellisessä blogitekstissä kuvattu yli kymmenen prosentin romahdus tapahtui Nokian osakkeelle, ja huikeasti yli kuukausipalkan verran kärsivällisyydellä ansaittua varallisuutta häipyi eläkesäästöistäni?

Siis juuri kun Samsungin maksamien patenttimaksujen suuruus oli määrätty välimiesoikeudessa, ja odotukset olivat olleet sellaiset, että kurssireaktio olisi enemmän tai vähemmän myönteinen. Tein omalle sijoitustyylilleni ehkä tyypillisen ratkaisun: koska hinta oli alhainen, ja rahaa oli tilillä, päätin ostaa 1000 kappaletta lisää Nokian osakkeita.

Virhe olisi ollut myydä tässä tilanteessa, kun markkinoiden reaktio oli luultavasti ylimitoitettu. Ostaminenkin saattoi olla virhe, sillä yksi pelihimon muoto on ostaa lisää vastoinkäymisten sattuessa oman vahvasti omaksutun näkemyksen mukaan ja pelaamista kannattaa pörssisijoittamisessa välttää. Moni suuri omaisuus on tuhottu ostamalla lisää kasvavin panoksin silloin, kun se mikä alkaa väärältä tuntuvana hintatasona markkinoilla, muuttuukin negatiivisten yllätysten kautta tuhoa enteileväksi romahdukseksi. Lievempi vaihtoehto huonosta lopputuloksesta on, että olen hankkinut itselleni ison määrän hiljaa hiipuvaa osaketta, ja eläkesäästöni hupenevat hitaasti Nokian pörssikurssin tahtiin.

Oma ajatukseni edelleen on, että ensi viikolla julkaistava Nokian viime vuoden tilinpäätöstiedote, joka sisältää uutena tietona vuoden viimeisen neljänneksen osavuosituloksen, olisi todennäköisesti niin vahva, että kurssin alavire loppuisi omaan mahdottomuuteensa. Tämä seuraavan osavuosituloksen ja sen aiheuttaman markkinareaktion arvailu on aina pelkkää spekulointia. Samanlaista, kuin seuraavien ”samppadiilien” tulosten odotus. Varsinainen pitkän ajan pörssisijoittaminen vaatii arviota yhtiön menestysmahdollisuuksista pitemmällä tähtäimellä, kuin seuraavaan osavuositulokseen asti.

 Näistä sinänsä mielenkiitoisista tulostiedoista voisin mainita nyt kuitenkin huomenna julkaistavan Telesten tulostiedotteen. Telesten osake on salkkuni suurin omistus, joten se, samoin kuin Nokian tulos, voi paikata lievästi kolhiintunutta uskoa pörssisalkkuni kevääseen… Tarina jatkuu...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Puolivuotiskatsaus säästöihin 2023

Millainen on osinkovuosi 2023 yläkoulunopen salkussa?