Kolmannen kvartaalin osavuositulokset 2016 salkun pohjalta katsoen

Osakkeenomistaja saa varmimmin uutisia osakkeistaan aina tulosjulkistuksen aikaan, ja kuten olemme saaneet lukea, pörssiyhtiöiden kolmannen kvartaalin tulostietoja on jo alettu julkaista. Samalla on saatu pieni hippunen tietoa siitä, onko Suomi kansantaloutena menossa johonkin suuntaan. Mutta siihen asiaan minä en ota tässä kantaa, katsastanpahan vain välittömiä vaikutuksia omaan salkkuuni.

Eilen julkaistiin kolmannen kvartaalin osavuositulosten tähänastinen parhaimmisto, kun vuorossa olivat maamme metsäjätit. UPM julkaisi ennakoimattoman hyvän tuloksen, ja kurssi nousi reilut 10 prosenttia. Stora Ensokin oli ennakoitua parempi, ja nousi sekin yli kuusi prosenttia. Tänäänkään markkinat eivät ole tulleet varsinaiselle katumapäälle, sillä hienoista nousuvirettä on ollut päivän mittaan näissä osakkeissa.

Nordea vastasi tänään julkaistussa osavuosikatsauksessaan aika hyvin markkinoiden odotuksia, ja ilmeisesti pikkiriikkisen ylittikin analyytikoiden mediaanit. Orionillakin oli eilisessä osavuosikatsauksessaan lähinnä vain plusmerkkistä kerrottavaa. SSH puolestaan näyttää laskettelevan joka päivä riippumatta siitä tuleeko uusia uutisia. Sijoittajien tajuntaan ilmeisesti vasta pikku hiljaa iskevät nämä patenttioikeudenkäyntien negatiiviset tulokset ja ylipäätään tulosvaroitukset ja ankeat osavuosikatsaukset, joita lokakuun aikana on SSH:lle siunaantunut.

Joka tapauksessa näiden osavuositulosten nettovaikutus salkkuuni on ollut hienoisen positiivinen, ja niin saakin ihan mieluusti olla. Tänä vuonna salkku ei ole kehittynyt kovin myönteisesti Helsingin pörssin yleisindeksiin verrattuna, joten joitakin plusmerkkisiä yllätyksiä ehkä vielä kaipailen tälle vuodelle…

* * * * *

Nokia julkaisee osavuosikatsauksensa huomenna. Tänään Nokian kurssi on noussut kolmisen prosenttia, mikä mahdollisesti johtuu siitä, että Ericssonin tulosvaroituksesta lähtien on pidetty luonnollisena oletuksena sitä, että Nokian liiketoiminta on sakannut yhtäläisesti, ja asia vain odottaa ilmituloa. Nyt on ehkä aivan äkillisesti huomattu, että tulos melko todennäköisesti on kaikesta huolimatta Nokian itsensä ennustamassa haarukassa, sillä Nokia ei ole julkaissut tulosvaroitusta. Tai sitten kyse on jostain muusta. Saa nähdä, löytyykö tälle tämän päivän kolmen prosentin kurssinousulle katetta osavuosikatsauksesta. Ja jos löytyy, niin voisiko löytyä enemmälle…

Muita oman salkkuni kannalta oleellisia osavuosikatsauksia ovat Technopoliksen tämän viikon perjantain julkistus, ja ensi viikolla julkaistavat Teleste, Sampo ja eQ. Yleiselektroniikka on joukon myöhäisimpänä 10.11.2016.

Kommentit

  1. Kiitos katsauksesta ja mietteistä. Itse olen myös pureskellut viime päivinä kynsiä aivan uutena osakesijoittajana, rajuja kurssiliikkeitä seuraten. UPM:stä tuli minullakin salkkuun kivaa plussaa, Tiedon osalta taas reippaasti takkiin (mutta onneksi ei niin reippaasti kuin aluksi näytti...). Mutta ehkä nämä dipit avaavatkin myös hyviä ostomahdollisuuksia!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Sijoitussalkkuni paras vuosi koko historiassa

Kevät tuo taas osingot, pieni siirto sijoittamisen strategiapelissä