Myynti: GSL-osakkeet

Jatko-osana tuohon viime viikon selvitykseen Global Ship Lease -yhtiön hintaheilahteluista esittelen tiistaina tapahtuneen osakemyyntini. Mainittakoon vielä tässä kohtaa, että Säästöpossujen vallankumous -blogissa esitettiin ehkä meikäläistä paremmilla perustiedoilla pohjustettu arvio GSL:n vuoristoratamaisen käyttäytymisen syistä. Eli minun selityksessäni lienee vikana se, ettei GSL:ää ole shortattu riittävästi mahdollistamaan tällaisen kurssimuutoksen. 

Näin ollen syyllisinä ovat ilmeisesti jotkut huonosti valvotut teknisen analyysin perusteella kauppaa käyvät robotit, jotka ovat ostaneet kilpaa GSL:n osakkeita, ja aiheuttaneet huikean hintapiikin. (Kuka niitä ohjelmoi tuollaisiksi?) Joka tapauksessa täysin perusteeton hintaralli tuo lienee kaikilla tavoilla tulkittuna.

* * * * *

Mutta siihen myyntiini. Maanantaina kyttäsin vielä edes pienehköä hintapiikkiä, vaikka olisin voinut myydä helposti yli 1,9 dollarilla. Tiistaina päätin, että nyt saa riittää, ja myin laskevaan kurssiin ensin vajaat puolet GSL-osakkeistani hinnalla 1,85 $/kpl ja sitten loput hinnalla 1,80 $/kpl. Sen jälkeen hinta laski yhä jonnekin 1,7 dollarin tienoille, kunnes taas keskiviikkona teki pienen hetkellisen hypyn yli 1,9 $:n. Eivät siis ostajat tälläkään kertaa ihan äkkiseltään loppuneet, ja myydä olisi ehtinyt keskiviikkonakin.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että GSL:n viimeisimmät osavuosikatsaukset kertovat melko karusti, että mahdollinen tuleva paluu osinkoyhtiöksi ei ole aivan lähiaikoina odotettavissa. Osakkeen pitempiaikainen viihtyminen näissä kurssilukemissa on liian monen jos-sanan takana, ja luulisin nyt myydessäni tehneeni hyvän kaupan. Mitään tietoa keskiviikon pienestä nousupiikistä ei tiistaina ollut, joten myyntipäätös oli sillä hetkellä ihan hyvin perusteltu.

Sain tästä myynnistä hieman jopa myyntivoittoa. Euromääräisesti laskettuna alle vuoden omistuksesta tuli reilu kymmenen prosentin voitto. Ja nyt puhutaan osakkeesta, josta olisi voinut tänä aikana saada paljon myyntitappiota, helposti jopa kolmasosan ostohinnasta. Sen rinnalla on melkoisen pieni harmi, ettei se myynti osunut noihin viime viikon hetkellisiin huippuhintoihin. Toki, jos GSL olisi ollut isompana omistuksena salkussani, olisi tuo myyntipaikan missaaminen saattanut harmittaa hiukan enemmän.

Saa nähdä, onko näkemykseni GSL-yhtiön tulevaisuudesta väärä vai oikea. Tänään sen hinta ei ole isossakaan alennusmyynnissä Black Fridaysta huolimatta, hinta näyttää olevan tätä kirjoitettaessa 1,70 $. Luultavasti en osta GSL:ää uudelleen millään hinnalla. Tämä ei ole sijoitussuositus mihinkään suuntaan, koska kyse on pahaisesta harrastusblogista. Minä kannustan teitä kaikkia ainoastaan miettimään itse paremmin, jos vain mahdollista!

* * * * *

Palailen varmaankin lähempänä vuodenvaihdetta tarkemmin siihen, mikä on salkkuni kokonaiskuva näiden vuoden aikana tekemieni pienten muutosten jälkeen. Ettei salkunkaan osalta katoaisi metsä puilta. Pitäkää maltti "mustan perjantain" tarjousten kanssa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Sijoitussalkkuni paras vuosi koko historiassa

Kevät tuo taas osingot, pieni siirto sijoittamisen strategiapelissä